Всички членове на АБВ ще имат възможност да гласуват за шеф на партията

  • 18 март 2015 15:35

  • 1523
  • 5
Всички членове на АБВ ще имат възможност да гласуват за шеф на партията
© Булфото

Всички членове на АБВ ще имат възможност да участват в избора за председател на партията, който ще се състои на 25 април.

Това съобщи в Русе заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран от БТА. Той обясни, че правилата за номиниране на кандидати и за избор на председател съдържат няколко нови момента. Процесът за номинации вече тече и следва да приключи на 12  април. До 22 април ще трябва да бъдат готови и избирателните списъци. Петков каза, че ще има два типа гласуващи, които ще упражнят  своя вот в две различни урни. Става дума за членовете на партията, които избират председателя, и за симпатизантите. "Даваме възможност да гласуват и симпатизанти на партията, които ще могат да заявят отношението си към един или друг кандидат на партията", обясни Петков.

АБВ има амбицията заедно с гласуването да се организира и допитване до членовете и симпатизантите на партията по един-два ключови национални политически въпроса. Ще бъде предоставена възможност на всяка една от областните структури да прецени дали да добави и въпрос, който е стратегически за развитието на съответния регион. Петков каза още, че ще има и два типа секции - стационарни,  разположени в клубовете на АБВ по места, и мобилни, с които ще се даде възможност за една по-голяма активност на членовете на партията.

Заместник-председателят на АБВ обяви, че към момента има регистрирани 12 648 членове на партията, които са обединени в 1090 клуба. АБВ има структури в 166 общини, а в 11 областни града са изградени областни партийни организации. По повод на спрения лиценз на "Дунарит" АД, Петков каза, че Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет трябва незабавно да оттегли решението си. "Това решение удря военно-промишления комплекс като цяло", каза Петков и допълни, че за страни, които са стратегически партньори за този вид производство, България става непредсказуема. По думите му пред обществото трябва да се каже кой е инициаторът и кои са мотивите за спиране на лиценза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1523 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бял Полуовес

2015.03.19 | 14:22

5
тези какво се правят на загрижени и ще се допитват! свърши се вашата вече! който иска тиква си гласува за него а не за гоце!
кибик

2015.03.19 | 14:22

4
ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ЕФИРА БЕ СКЪСАНИ КАПУТИ-МРЪСНИ И ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.........
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.19 | 14:22

3
Тези двамата на снимката с папките умират да са във властта и обективите! Сега са особено активни защото знаят че им е за последно!

2015.03.19 | 14:22

2
Андрешковци мръсни! Сега ще мобилизирате ловните дружинки и местни феодали да спасят миризливия г.з на Гоце!

2015.03.19 | 14:22

1
Един кадърен човек имат и това е Калфин , а Гоце от яд ще го провали .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини