Румен Петков: Нямаме за цел да притискаме и сплашваме партньорите си

  • 17 март 2015 18:56

  • 1307
  • 2
Румен Петков: Нямаме за цел да притискаме и сплашваме партньорите си
©

Отчитаме като неработещ механизма за координиране на политики между партиите, подкрепящи правителството. Това няма как да не създава невъзможност за партньорско сътрудничество и споделяне на отговорност. Неудовлетворени сме от факта, че по голяма част от договорените в политическата декларация приоритети няма видими действия и видима работа, а ние сме поели ангажименти пред избирателите.

Това каза в интервю за БНР зам.-председателя на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. "Ние сме ангажирани не просто със 136 000 души, които са гласували за АБВ. Ние сме ангажирани с тази декларация и нейната реализация. За съжаление липсата на съгласуваност, на ясно очертаване на времево разпределение на тези ангажименти ни безпокои”, заяви Петков. "Ние не сме стражари и апаши да се плашим. Ние сме поели определени ангажименти и то съвършено съзнателно. За нас водещите мотиви бяха търсенето на национално съгласие по най-важните за страната въпроси, стабилизация на управлението изпълнение, разбира се, и на нашите предизборни ангажименти. Превъзмогнахме нашите идейни различия с партньорите в подкрепа на правителството и взехме едно много тежко за нас решение да участваме. Няма как да не отбележим с удовлетворение, че първите седмици при формирането на кабинета, при приемането на програмните документи имаше много активен, много добронамерен диалог и няма как да не изразим удовлетворение от резултата”, каза още Петков.

Той посочи обаче, че този диалог се е изчерпал преди 2-3 месеца. По думите му не се изпълняват поетите ангажименти за преструктуриране на енергетиката, както и за реформа в съдебната система. Попитан дали в следващите дни АБВ може да изтегли своя вицепремиер Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в заяви, че това няма да се случи. "Разсъжденията, че това е заплаха, че по този начин целим да притиснем партньорите си – такъв тип внушение е невярно, некоректно. Ние очакваме от парламентарната група да продължи да отстоява стриктно поетите ангажименти и даваме пълна подкрепа на нашите представители в изпълнителната власт да продължат активно работата си за провеждане на заложените в политическата декларация на всички приоритети”, каза още Петков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1307 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гласувах за АБВ

2015.03.18 | 10:05

2
Българи и то не много гласувахме за АБВ.Излъгахте ни надеждите,поне да се бяхте замислили!Повечето разчитаха на неграмотни и подкупни цигани,а вие имахте доверието на шепата неподкупни Българи,имахте златен шанс,но се компрометирахте и сега къде е България-в циганските катуни и убитите деца....
КОГАТО КРОКОДИЛА ташева РОДИ хахахахахахахахахах

2015.03.18 | 09:15

1
хахахахасхахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаТОГАВА И хатакларъ ЩЕ УПРАВЛЯВА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини