Петкова: Държавата няма вина за "Видахим"

  • 16 март 2015 15:41

  • 1536
  • 2
Петкова: Държавата няма вина за "Видахим"
©

Диалогът, който проведохме при срещата си с ръководството на „Видахим” АД и работниците бе изключително откровен, като ги запознах с промените в Закона за енергетиката, заяви министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по във Видин, предаде  Радио “Фокус” - Видин.

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по посочи, че промените са насочени изключително към това да бъде свит дефицитът към НЕК, като една от промените е точно тази – от енергийния микс да бъдат извадени топло електрическите централи, които не произвеждат ток по високо ефективен и комбиниран начин. „В разговора стана ясно, че спазвайки тази разпоредба на закона, тъй като основното производство, което трябва да реализира „Видахим” не е на нивото и не е в обемите, в което трябва да имат комбинирано производство на ел.енергия, това е довело до невъзможност да спазят изискването на закона и са заявили намерение да съкратят около 300 работника от дружеството. В диалога, който проведохме обсъдихме различни възможности за това какво би могло да се направи от тук нататък, за да може по-малка част от тези 300 работници да бъдат съкратени. Държавата ще ангажира целия си ресурс и ще помогне по-някакъв начин да се случат и 300 човека или 300 семейства всъщност да не останат без работа”, заяви министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя посочи, че е обсъдена възможността през месец април, към края на април, когато ще се състои търг на електро енергийния системен оператор за студен резерв, „Видахим” да участва в този търг и ако го спечели да генерира едни приходи за в бъдеще, които ще позволят една част от работниците да запазят работните си места. „Срещата бе полезна да изясним позициите си и да кажем, че държавата всъщност няма вина за това, което се случва, напротив държавата ще помогне с каквото е необходимо тези хора да запазят работните си место и „Видахим” да я има”, категорична бе министър Петкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дядо

2015.03.17 | 08:42

2
за да свиете дефицита на НЕК, спрете изкупуването на ел. енергия от скъпите американски централи и прекратете или коригирайте договорите за изкупуване на енергията от частните волтаици
спецназа

2015.03.17 | 08:42

1
Обяснете го на, тия, дето ги изпращате на Трудовата борса.Мръсници мръсни.

Добави коментар

Водещи новини