Дончев: Журналистите страдат от хипохондрия

  • 12 март 2015 18:32

  • 1256
  • 1
Дончев: Журналистите страдат от хипохондрия
©

Започвам да си мисля, че много от анализаторите и журналистите страдат от лека хипохондрия в старанието си непременно да открият някаква „болест” на правителството. Това се отнася и до коментарите за смяната на министър Вучков. Той беше добър министър. Това каза вицепремиерът по еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Коалицията ни е двустранна, а подкрепата към него е динамична. Подкрепят се политики, което е нормално. У мен предизвиква притеснение единодушието ни към хубавите неща, за разлика от реакциите при взимането на по-трудно решения. Част от динамиката на политическия живот е да се искат оставки. И на мен могат да ми я поиска”, посочи Дончев.

"Според него няма как една реформа да бъде прокарана само с гласовете на Реформаторския блок, например. Това се случва с общата воля на кабинета. „Преди това съм казвал, че сложният политически формат – каквато е тази сборка на правителството, носи недостатъци. Но пък като конкретно предимство реално гражданинът е въвлечен в процеса на вземане на дадено решение. В политиката няма ситуация, в която всички са еднозначни. Винаги се прави компромис – едни ще са удовлетворени, други не особено”, каза вицепремиерът.

Дончев описа коалицията така: Няма как ГЕРБ и РБ да си съперничат кой е по-голям реформатор, защото гребат в една и съща лодка". В политиката няма ситуация, в която всички са удовлетворени, иначе е подозрително. Нужни са компромиси.

Когато има бедствие то обединява хората. При последната буря беше същото. Имаше случай, при който кметът пече хляб и раздава на хората. В същото време бедствието разедини политиците. Поуките са свързани с общите действия и навременна реакция. Бяха поставени много въпроси, върху които да мислим.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Fuck USA

2015.03.13 | 08:17

1
Кви реформатори сте?Само сменяте търбусите които цоцат по места и слагате вашите калинки.Реформатори сте само на приказки.....а няма нито една реформа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини