БСП няма да подкрепят Писанчев, Лазаров и Бъчварова, закани се Стоилов

  • 06 март 2015 07:51

  • 2521
  • 1
БСП няма да подкрепят Писанчев, Лазаров и Бъчварова, закани се Стоилов
©

Управляващи и опозиция анализираха вчерашното сензационно решение на премиера Борисов да назначи вицепремиера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. за министър на вътрешните работи. Янаки Стоилов от БСП, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от ПФ и Гроздан Караджов от РБ бяха гости в сутрешния блок на БТВ.

Досега на няколко пъти имаше сериозно напрежение в коалиционното мнозинство. Сега виждаме, че напрежение има и в ГЕРБ, посочи Стоилов.

Според него Бъчварова ще има много силно влияние в службите. Тя е изключително лоялна на премиера. Борисов каза, че е направил тези смени под вътрешен и външен натиск. Това ни кара да се замислим кой влияе на премиера, отбеляза Стоилов.

В България подобни промени не могат да се тълкуват чисто партийни решения, посочи той. Българските политици по принцип не са много смели, те планират своите действия за постигането на определена цел. Борисов използва много добре момента на този натиск и даде знак на партньорите си, отбеляза депутатът от БСП.

МВР е много сложна система и човекът, който заема поста на министър трябва да има опит. Г-жа Бъчварова е много отговорна и смятам, че ще се справи. Ние от ПФ ще подкрепим тази кандидатура, увери съпредседателят на ПФ Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Ние познаваме г-жа Бъчварова от последните месеци, тя е диалогичен човек. Тя ще получи и нашата подкрепа за поста, заяви Гроздан Караджов от РБ.

Бламиран ли беше Вучков? - попитаха водещите.  От самото начало настояваме за смяната на тези кадри в системата, както и шефа на ДАТО, подчерта Караджов. Ние не само вярвахме в стратегията, предложена от Вучков, но и в реформата му в МВР. От РБ настояваме за промяна и когато тези настоявания се наслояват Борисов ни отговори ясно - не е сега моментът. Премиерът има свой собствен план.

Каракачанов от подкрепящата правителството партия бе на друго мнение. Според него некоректно е било не поведението на партньорите към Борисов, а е точно обратното. "Некоректно е към коалиционните си партньори да си измиваш ръцете с тях. Ние от ПФ винаги сме били в залата. Да, гласували сме "против", защото сме отговори пред своите избиратели и им отстояваме интересите. Когато се поставяме пред свършен факт по определени теми е некоректно. Ние не сме някакви пръстчета, които само да гласуват", подчерта Каракачанов.

Ние също не сме доволни от темповете, с които се правят реформите. Ако има спор вътре в коалицията той е дали трябва освен законовите промени, които прокарахме да се махнат и хората на определени длъжности, Караджов. в този момент се заформи полемика между Караджов и Стоилов.

Вие отговорете дали тази промяна, която прави Борисов я прави по свое желание?, Стоилов.

Вие не искате ли оставката на Писанчев?, Те са елемент на модела "Кой?", Караджов.

Не смятам, че те провеждат политика на БСП, както и кои са факторите зад тях, каза Стоилов.

На кривата БСП й е виновна журналистиката с България, контрира го Караджов.

В България се увеличават контингентите, оръжията и това ни го съобщават разни генерали, а не нашите политици. Може би сега наистина не е момент за смени, отбеляза Стоилов. БСП няма да има декларация която да казва дали трябва да останат Писанчев и Лазаров или не, увери той. Според премиера трябва да се осигури стабилност на службите и аз съм съгласен с него.

В БСП ще обсъдим оставката на министър Вучков и може би ще се въздържим, но няма да подкрепим новото назначение, категоричен беше Стоилов.

Каракачанов предупреди, че новият министър има една много трудна задача и тя е да се справи с битовата престъпност. Министър Вучков беше много комуникативен, пожелавам и на новия вътрешен министър да е такъв, да има добър екип и да работим лесно с него, завърши Каракачанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.26 | 10:27

1
V momenta,edinstveno BSP se darji adekvatno i razumno v parlamenta.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини