АБВ изрази позитивизъм в кандидатурата на Бъчварова

  • 11 март 2015 10:03

  • 843
  • 0
АБВ изрази позитивизъм в кандидатурата на Бъчварова
©

Светослав Белемезов от АБВ изрази позитивизъм в кандидатурата на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. за вътрешен министър.

От парламентарната трибуна той подчерта, че МВР е едно от ключовите в България, за която е необходима стратегия от хоризонт от близо 10 години.
„Въпреки високите оценки на Вучков, той подаде оставка и ние проявяваме солидарност, проявяваме позитивизъм в кандидатурата на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Надяваме се, че тя ще бъде добър балансьор и ще съумее да постигне високи резултати по линия на превенция и разкриваемост на престъпността“, посочи Белемезов.

От АБВ излязоха с няколко препоръки към бъдещата министърка. Те пожелаха валидизиране на координационните функции на МВР,

Паралелно с нашия оптизмизъм, изразяваме нашите препоръки – връщане на вярата в системата и подкрепа за създаването на обществен съвет, каза Белемезов.


В този съвет от АБВ искат да участват външни организации и НПО. АБВ искат и прозрачност чрез изграждането на системен подход.

Служителите са демотивирани от съображение за краткосрочност от заеманите от тях позиции, подчерта Белемезов.

На следващо място считаме, че е необходимо предприемането на системен подход срещу тероризма.

Относно Пътна карта на реформите, не само с приемането на закона за МВР, но и с извършването на конкретни промени, трябва да бъдат предшествани с консултации от всички заинтересовани страни, включително и с обществото, продължи депутатът от АБВ.

По думите му в реформирането на МВР липсват превантивните механизми за противодействие на престъпността и тероризма.

Последвайте канала на

843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини