Цветанов: Никога не съм бил предател, знам си мястото

  • 06 март 2015 06:28

  • 2045
  • 6
Цветанов: Никога не съм бил предател, знам си мястото
© Булфото

Право на премиера е да предлага структурата и персоналния състав на Министерския съвет. Той е човекът, който носи цялата отговорност. Това каза в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод номинацията на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. за вътрешен министър след оставката на Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

По думите му както той, така и парламентарната група на ГЕРБ е разбрал за номинацията едва когато премиерът я обяви вчера в пленарна зала след изненадващата си поява в парламента.

Цветанов заяви, че времето ще покаже дали Бъчварова ще се справи на новия пост. "Само мога да кажа, че това е единственият сектор, в който започнаха реалните реформи - с приемането на Закона за МВР, чийто инициатор беше ПГ на ГЕРБ. Бъдещият министър ще има възможност да реализира всички структурни промени, заложени в тази реформа", добави той.

Бившият вътрешен министър поясни, че вчера сутринта е говорил с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по въпроса за смяната на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателя на ДАНС Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент. "Може би Борисов е решил да ги смени в последните часове - така се разбра и от думите му в парламента. Явно и ситуацията е наложила този ход, за да се стопират всякакви твърдения на реформатори и "Протестна мрежа" за връзка на ГЕРБ с ДПС по отношение на службите. Премиерът Борисов е достатъчно изграден държавник. Самият факт, че е единственият, който повтаря мандат за последните 25 г., че е бил столичен кмет и най-добрият главен секретар на МВР за последните 25 г., означава, че има добър поглед върху ситуацията и хората", каза Цветанов.

Попитан дали се чувства репресиран, Цветанов казва: "Още от 2010 г. съм подложен на постоянен отстрел, за да удрят един човек, който се е нагърбил с отговорността да се бори с тежката организирана престъпност. Вижте колко бързо се забравиха отвличанията, успешните операции с фалшивите кредитни карти, огромните количества наркотици, които задържахме".

Председателят на ПГ на ГЕРБ отрича твърденията, че има намерение да прави втори център на властта в партията: "Измишльотини, удобни за интерпретации в публичното пространство! Това го слушам от края на 2008 г., когато бях забелязан, че вече съм влязъл в политиката. Категорично мога да заявя, че единственото, към което се стремя в момента, е да се подготвим успешно за предстоящите местни избори, да приемем закони, които да дадат гаранция за реформите, които трябва да реализира изпълнителната власт. Премиерът Борисов трябва да бъде подкрепян за смелостта, която проявява в управлението. Никога през живота си не съм бил предател, никога не съм мислил да бъда предател и винаги съм ненавиждал предателите. Всеки трябва да си знае мястото и да е отговорен към човека, с когото работи. Аз си зная своето, премиерът - неговото. Това е разковничето на успеха - сплотената екипна работа. Докато закономерно през годините на прехода във всички други партии вторият, третият и четвъртият са искали да стават първи".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2045 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гошо

2015.03.06 | 20:44

6
В затвора!

2015.03.06 | 18:25

5
Tи ли бе к..урвооо. Толкова много злини се случиха на българите заради теб.
Люба Кулезич

2015.03.06 | 18:24

4
Обама гледал кадри от посещението на Джон Кери в България. Останал много впечатлен как съществото от третия пол Роса Плевнелиева и банкянския помияр Боко Тиквата пълзели на ВИП терминала на летище София лижели пода и целували краката на Кери. Боко Тиквата и Цветанов са получили много изгодна оферта за работа в Белия Дом (отговаряща разбира се на образованието и духовното им развитие)! Работата се състои в това всяка сутрин да почистват пениса на Обама! Боко Тиквата бил раздвоен дали да приеме мечтаната работа или да се кандидатира за президент! Затова е бил и събора на мафията във Велико Търново!
Волен рубладжия

2015.03.06 | 18:24

3
ти не, ама аз съм най-гадния предател на Poдинaтa
Алфонсо

2015.03.06 | 18:24

2
Не си предател, вярно ти си крадец.
minko610

2015.03.06 | 18:24

1
----САМО ЕДИН ПОПЛЮВКО --СПУСНАТ ОТ НЯКЪДЕ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ---- БИ ПОСТЪПИЛ ПО ДРУГ НАЧИН .......ДАААААА ВСЕ ПО ЯСНО Е, ЧЕ ДОРИ И СЛЕПЦИТЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СА ВИДЕЛИ-ЧУЛИ И РАЗБРАЛИ, ЧЕ----НЯМАЛО Е, НЯМА И НАДАЛИ СКОРО ЩЕ ИМА ПО ДОСТОЕН, ПО ЧОВЕЧЕН, ПО ИСТИНСКИ -НАРОДЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ В НЕЩАСТНАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ БЪЛГАРИЙКА -----ПРИЗНАТО, ОЦЕНЕНО ОТ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ////ДОКАЗАНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ИЗБОРИ В СТРАНАТА /// ОЦЕНЕНО ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА //// ДОКАЗАНО С МИЛИАРДИТЕ ОТПУСНАТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО В ИКОНОМИКАТА /// ОЦЕНЕНО ОТ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ШИРОКИЯТ СВЯТ ...ОТ НАЙ ВИСОКО-ПОСТАВЕНИ ЛИЧНОСТИ-ДЪРЖАВНИЦИ ОТ НАЙ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ....И ВСИЧКО ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕОПРОВЕРЖИМО И ОПЛЮВАНЕТО ОТ РАЗНИ НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ В ЖИВОТА СИ НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГОДНИЦИ Е ПРОСТО-ОТВРАТИТЕЛНО----И НЯМА ПО ДОСТОЕН СЪРАТНИК НА Б.БОРИСОВ, КАТО Ц.ЦВЕТАНОВ ........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини