Вучков забранява "Червеи" и всички други названия на оперативни разработки (обновена+видео

  • 16 февруари 2015 15:06

  • 1737
  • 1
Вучков забранява "Червеи" и всички други названия на оперативни разработки (обновена+видео
©

От 15 март със заповед на министъра на вътрешните работи практиката операции на МВР да бъдат наименувани ще бъде прекратена.

Това съобщи самият Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. на отчетната пресконференция на ведомството днес.

Министърът разкритикува тази практика, която определи като останала от тоталитарното време.

Вучков заяви, че в дирекция "Сигурност" продължава проверката по т.нар. операция "Червеи". По думите му трима души от дирекцията са свързани с разработката - двама оперативни работници и бившият ръководител на дирекцията, който в момента работи в ДАНС.

Министърът заяви, че въпросът с главния секретар на МВР ще бъде представен пред Министерския съвет, когато новият Закон за МВР бъде обнародван в Държавен вестник. Той напомни, че с промените в закона се възстановява ролята на президента при назначаването на главния секретар, но отбеляза, че поправките не се правят заради един човек, а за да се подобри управлението на системата.

Министър Вучков отчете днес свършеното от него и екипа му през първите 100 дни, в които заема поста. Той постави четири основни акцента в работата си - промените в Закона за МВР, промените в контрола на движението, обучението на състава на министерството и парламентарния контрол.

Последвайте канала на

1737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2015.02.17 | 04:51

1
Да се подведе под съдебна отговорност БСП/БКП за убийството на стотици хиляди български невинни граждани между 1925 - 1990г. Също, за предателство срещу суверенността на България и продаването и на СССР. За изчезването на тонове злато от националните банки в посока СССР, както и за изчезването на тракийското злато от историческите находки - особено Странджа! Последно, сателитни и сродни предателски организации като ДПС, Атака и други да бъдат обявени извън закона, а лидерите им подведени под съдебна отговорност. Едва тогава България ще тръгне напред!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини