Борисов: Няма да подкрепим Димитър Костов за надзора

  • 13 февруари 2015 20:51

  • 1842
  • 3
Борисов: Няма да подкрепим Димитър Костов за надзора
© Булфото

"Ще разпоредя на парламентарната група на ГЕРБ да не подкрепи Димитър Костов за подуправител на БНБ, който да оглави банковия надзор. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, съобщи "24 часа".

Така той потвърди позицията на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Премиерът посочи като причини факта, че номинацията на Димитър Костов е издигната от управителя на БНБ Иван Искров, на когото от всички страни му искали оставката. Освен това Костов реално е бил част от управлението на Жан Виденов. "Реформаторите, БСП и ДПС прекрасно знаят, че само Искров, като управител по сегашния закон, можел да предложи подуправител. Като не се приеме сега, Искров никой не може да го накара да предложи друг. А видно е, че той не желае да си отиде, желае да се инати, желае да стои на поста до последния си ден", обясни Борисов.

"Затова призовавам и ГЕРБ да не го подкрепи, защото ако ние спазим прагматизма и недай си Боже и ДПС го подкрепи, всички ще кажат, че ГЕРБ и ДПС пазят статуквото на БНБ. Димитър Костов не ми е никакъв, но е що-годе професионалист, който в момента може да заеме този пост. Моето уважение към колегите, хубаво е малко по-колегиално да се отнасят към политическата толерантност на една коалиция", заключи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът подчерта, че вече половин година, а и повече БНБ е без най-важния си ресорен началник, какъвто е подуправителят по банковия надзор.

Според него, тази година, през август - септември в най-добрия момент ще бъде изборът на нов председател на БНБ и на подуправител.

Източници от БНБ споделиха, че след отхвърлянето на Костов Иван Искров ще се въздържи от предлагането на нови номинации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1842 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СТАР

2015.06.25 | 08:54

3
ДО СЕГА ИСКРОВ ТРЯБВАШЕ ДА ГО ЗАБРАВИМ --- А С НЕГО ДА РАБОТЯТ КОНТРОЛИРАЩИТЕ ОРГАНИ-...
Бийко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.06.25 | 08:53

1
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има.
дрдрдр

2015.06.25 | 08:53

2
А бе смотаняк виждам че си чел много книги ама все от червените рафтове на БКП. Тъпчо не забравяй че 1 мил. българи са гласували за Борисов и то 2 пъти, така че са скрий в някоя червена дупка и не се показвай повече никога.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини