Бареков поиска повече пари за България като бариера срещу тероризма

  • 11 февруари 2015 14:15

  • 1069
  • 2
Бареков поиска повече пари за България като бариера срещу тероризма
©

Извънреден подход и нови мерки към финансирането на България като външна граница на ЕС поиска лидерът на „България без цензура“ и евродепутат от групата на ЕКР Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва, съобщиха от пресцентъра на партията. Това стана на пленарна сесия на ЕП в Страсбург, на която се разискваха проблемите на сигурността и опасността от тероризъм, както и политиката на управляващото мнозинство в Гърция спрямо мерките на Европейския съюз.

Бедността докара тероризма в Европа и докара СИРИЗА на власт, каза Бареков, обосновавайки искането си за нова, по-специална политика на ЕС към региона. Той настоя за нов начин на финансиране на външните граници на ЕС, който да бъде съобразен със специфичните проблеми на България и Гърция като крайни граници за нахлуване на тероризъм в Европа и западната част на света. Мерките трябва да бъдат съобразени с това, че България е най-бедната в ЕС, а е засегната най-много от бежанската вълна, както и с близостта й до Русия и Украйна. ЕС трябва да има специфичен подход и специфично финансиране на региона, което да е в пъти по-голямо, категоричен бе Бареков. Според него трансграничните програми не са адекватни на геополитическата обстановка.

Ние имаме стратегически проблем, който трябва да бъде решен със специфични форми - инфраструктура, засилване на сигурността, обмяна на опит за разпознаване на опасните течения, които застрашават сигурността на ЕС, посочи евродепутатът. Според Бареков европейските институции са се провалили, както в системата за сигурност, така и в мерките, които са прилагани към Гърция през последните години и които на практика са унищожили гръцката икономика.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1069 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.12 | 18:00

2
На тоя боклук не му искам, ни меда, ни жилото.

2015.02.11 | 17:34

1
Tozi pat e prav.traiabva da se finansirat i zategnat vanshnite granici na Evropa.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини