Бареков ще бъде алтернатива на статуквото

  • 18 декември 2013 12:58

  • 2992
  • 12
Бареков ще бъде алтернатива на статуквото
©

Статуквото днес се определя от трите партии в парламента - ГЕРБ (дясна), БСП (лява) и ДСП (ляво-център) плюс старите муцуни от т.нар. Реформаторски блок. За да има съюз анти статуквото, той трябва да е базиран в центъра и да бъде алтернатива на всички лоши политически практики.

Това пише в блога си Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. "Кое е общото между лявото и дясното днес? 1. Това е общото им минало. Повечето десни лидери са били членове на БКП – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г,  Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, а Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Даниел Вълчев са били министри и депутати в две леви управления. 2. Повечето лидери вдясно и в Реформаторския блок са участвали в изпълнителната власт и в техните биографии има много тъмни петна. Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко е замесен в енергийни далавери по времето на ГЕРБ. Той вдигна цената на тока с 20%, а Касим Дал 20 години беше сивият кардинал в ДПС. Провалът на прехода през последните 16 години е дело на четири правителства. Две от тях са десни – СДС и ГЕРБ, едно е либерално - НДСВ и ДПС и едно е ляво-либерално – Тройната коалиция. Излиза, че днешните десни носят по-голямата вина за провала на България като член на Европейския съюз", категоричен е Бареков.

"3. В лявото и дясното липсва лидерството. Лидерът на ГЕРБ Борисов е напълно компрометиран, Реформаторският блок не може да излъчи убедителен лидер, а Станишев и Местан се скриха зад маската на Орешарски. Центърът има шанс да излъчи убедителен лидер, който с ясното си минало и визията си за бъдещето да поведе страната. 4. Вдясно има липса на идеи. В ГЕРБ няма идеология. Има само стремеж за присъствие в структурите на властта. Реформаторите са сбор от идейно противоречиви формации – либерали, ислямисти, консерватори, а дори и ляво-зелени. 5. В днешната политическа система по оста ляво-дясно няма разписана ясна програма за управление. БСП взе властта заради провала на ГЕРБ. ГЕРБ управляваше без програма 4 години, няма и в момента, а 6-те стъпки на Реформаторския блок са абсурдни и са обратното на управленска програма. В тях реформаторите обясняват по-скоро защо не искат властта. 6. Най-важният въпрос е за връзките на политиците с олигархията. По думите на Борисов ГЕРБ била финансово независима партия. Сигурно е прав, защото неговото управление рекетира бизнеса и с откраднатите пари сега се финансират протестите", продължава Бареков.

"Кой плаща в Реформаторския блок? Единствените, които имат субсидия – партията на Кунева закриват офиси. Остава съмнението, че реформаторите получават финансиране от Ердоган, който използва видният "реформатор" Касим Дал като своя маша в България. Единственият шанс политическата система да бъде променена е създаването на мощен център, който да извади ДПС и "Атака" от ролята им на балансьори и да прати БПС и ГЕРБ в опозиция, за да могат да се реформират на спокойствие и да изчистят тъмните петна от своето минало. А за това е необходима операция "Чисти ръце", проведена от центристко формирование, което да помогне на останалите да се изчистят от своето минало", завършва Бареков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2992 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Капут де тути Капути

2015.06.01 | 19:47

12
Мекереков, ти можеш да бъдеш алтернатива единствено на материала в кенефа !!!
koko

2015.02.13 | 02:24

11
В отговор ха 1 до 6. Като не знаете да кажете нещо смислено се скрийте някъде в северна Корея.

2013.12.19 | 01:21

3
Коко,няма смисъл да им противоречиш,тези са политически зависими и влюбени в дадена партия.Те не виждат друго,а само са намразили Бареков.Нито ще чуят защо е направил такива изводи за тези партии,работещи срещу хората.На кой са увеличили заплата или пенсия,с колко порастнаха цените,какво можем да си купим?ТЕ,СЪЩО СА ПОТЪРПЕВШИ,НО И ОБРАТНОТО-МОЖЕ И ДА СА ОТ НОВАТА КЛАСА,НА БОГАТИТЕ.Затова искат да няма ''Чисти ръце''.

2015.02.13 | 02:24

10
Комплексираните идиоти пак започнаха с цинизмите. Предпочитам Бареков, пред мутрата Бойко или другата сган.

2015.02.13 | 02:24

9
Лайнян капут, що не вземеш да изсвириш Радка пиратка на дудук?

2015.02.13 | 02:24

8
Бареков,не знам за другите,но ти си ни ясен поне с това,че не си добре.С друго нищо не си ясен.
KUR ZA TODOR JIVKOV

2015.02.13 | 02:24

7
ДАЙТЕ МУ ТОРБА С ЛАИНА НА ТОЯ ДУДУК ДА МИРЯСА

2015.02.13 | 02:24

6
тоя мине не мине за да не го забравим вземе та изтърси някоя простотия.

2015.02.13 | 02:24

5
капута пак почна да сънува.
Чичо

2013.12.22 | 15:44

4
Бареков постъпи подло и непочтено, затова не се учудвайте на малко недодяланите реакции.
DO PODLOGATA

2013.12.19 | 01:21

2
TI SI PODLOGA NA AHMED DOGAN,CVETAN VASILEV I DELIYAN PEEVSKI.TI SLADUR NIAMASH REALNA PREDSTAVA ZA NESHTATA V BALGARIA.TI KOITO SI NEJELAN V RODNIA SI GRAD.TI KOITO PROMIVASH MOZACI NA HORA S MALKO MOZAK,AKO VLEZESH V SLEDVASHTIA PARLAMENT TOVA SHTE E ABSOLIYUTNIA KRAI NA BALGARIA KATO DARJAVA.TI IMASH LI SI PREDSTAVA, CHE SLED 1989 GODINA KAKVITO I DA SA BILI SINITE PRAVITELSTVA TE IASNO I KATEGORICHNO NACHERTAHA PATIA PRED BALGARIA , A IMENNO EVROPEISKI SAYUZ.TI ZNAESH LI CHE BSP V NACHALOTO BIAHA PROTIV TOVA RAZVITIE ZA BALGARIA.OT KADE DA ZNAESH,KATO V MOMENTA SE OPITVASH DA IZVARSHISH POREDNATA PODMIANA CHREZ MILIONITE NA PO GORE IZBROENITE LICA.TI NE SI BULGARIN.TEB SHTE TE SADI NARODA NA BALGARIA.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини