БДЖ слага камери във влаковете

  • 21 май 2024 12:52

  • 795
  • 3
БДЖ слага камери във влаковете
© БДЖ

„БДЖ-Пътнически превози“ възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение както в локомотивите и мотрисните влакове, така и в пътническите вагони, собственост на дружеството, посочва служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника в отговор на въпрос, отправен от народния представител от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Иван Белчев, и свързан с видеонаблюдението на влаковете и застраховката при нанесени щети.

„Към момента е направен успешен експеримент за внедряване на система за видеонаблюдение в локомотивите и мотрисните влакове. Предвижда се поставянето на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за управление на мотрисните влакове да способства за намаляване на посегателствата над подвижния състав и железния път, като хвърляне на камъни, поставяне на предмети върху жп линията и нерегламентирано преминаване през железния път. Всички тези действия ще бъдат записвани и ще улеснят установяването на техните извършители, с цел да им бъде потърсена отговорност“, посочва още Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника

След финализирането на първоначалния етап – внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме действия за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, съобщава той.

На въпрос относно застраховането на имуществото, министър Гвоздейков уточнява, че БДЖ има действащ застрахователен договор. 

Пътник нападна с ритници кондуктор в бързия влак от Видин до Курило

БДЖ си взаимодейства със службите по опазване на обществения ред, уверява Гвоздейков. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:50

3
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­и­­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­е­т­­­а­­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­-­ X­­1­8­­.­­­F­U­­N

2024.05.21 | 19:34

2
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/sman
гхгх

2024.05.21 | 14:13

1
Върнете бившата Транспортна полиция. Тогава нещата ще си дойдат на мястото.

Добави коментар

Водещи новини