Георги Първанов: Идеята за газов хъб е нереалистична (видео)

  • 10 февруари 2015 08:13

  • 2797
  • 3
Георги Първанов: Идеята за газов хъб е нереалистична (видео)
©

Не знам на колко високо ниво беше проведената вчера среща. Аз си спомням една среща през 2009 година, когато в София се събраха над 30 президента, международни делегации, Жозе Мануел Барозу. Тогава на България се гледаше на енергиен център. Скептик съм за идеята за газов хъб.

Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Шест правителства не си свършиха работата и сега изстискваме идеята за газов хъб. Аз не виждам как ще стане това и тази идея е нереалистична. Очевидно е, че сме част от голямата стратегическа игра. Винаги съм повтарял, че в България може да има американски бази и руски газови коридори. Трябва да отстояваме националните интереси. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г може да вдигне телефона и да говори с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, но вече трябва да се съобразяваме с Турция за "Южен поток". Този проект можеше да стане необратим, но правителството на тройната коалиция начело със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на не си свърши работата, убеден беше Първанов.

По темата АЕЦ "Козлодуй" също нищо не върви. Аз твърдя, че е по-добре готовия руски реактор да отиде в Козлодуй, на руската площадка и веднага нека поканим "Уестингхаус", нека поканим френски или китайски инвеститори, за да започне строежа на АЕЦ "Белене", категоричен беше той.

Бившият президент коментира и темата за конфликта в Украйна. АБВ категорично ще настоява правителство и парламент да излязат с декларация, че България няма да участва по никакъв начин в събитията в Източна Украйна. Ние настояваме да няма увеличаване на натовските войници и в България. Това е едно дрънкане на оръжие, от което ние нямаме интерес, поясни Първанов.

От АБВ подадохме ръка на БСП. Ако те не я приемат, това ще бъде тежка политическа грешка. Редовите социалисти искат такова партньорство. Най-важното е да подкрепим добрите и работещи кметове. Апартчиците на "Позитано" ни обвиняват, че подкрепяме дясно правителство. Тройната коалиция не беше ли съставена от две десни либерални партии и БСП? Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е много добър социален министър и си върши перфектно работата, заключи Първанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2797 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.03 | 20:28

3
аде гоце

2015.05.03 | 20:28

2
АРТИСТ ТА АРТИСТ

2015.03.12 | 14:57

1
Първанов голям грях имаш ти направи първата грешка,как мислиш да я поправиш нали виждаш накъде вървят нещата предателство и към Америка нищо чудно да пострада страната ни и народа заради такива тиквеници като Боко а вие още му позволяват да върши предателства за какво сте в правителството спрете го

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини