Георги Първанов: За изключване от БСП е цялото ръководство

  • 21 януари 2014 18:05

  • 10000
  • 43
Георги Първанов: За изключване от БСП е цялото ръководство
©

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на беше учредител на АБВ преди три години. Днешното й изказване звучи доста стоманено. Нещата загрубяха повече, от колкото аз допусках. Който иска да ме изключва от БСП, да дойде в основната ми политическа организация в Ковачевци и там да разговаряме. Сутринта чух Татяна Буруджиева да говори, че ще ме изключат от Националния съвет на партията, защото не съм посетил два пленума. Това е смешно. За изключване от БСП са всички, които изневериха на ценностите, а именно цялото ръководство на партията, в лицето на неговия председател.Те трябва да понесат своята политическа отговорност.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на България за периода 2002-2012 година Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Искам да говорим за политики. Ще видим на евроизборите кой е бил прав и кой е сгрешил. Няма да отговарям на никакви компромати. Аз също съм подал жалба срещу авторите на клеветата, че съм се срещал с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Тези хора трябва да бъдат осъдени. Не съм се срещал с Борисов, така че няма как да съществуват такива записи. Ще водя битка срещу компроматите, макар че тя ще е тежка, защото отсреща ни залива един жълто-кафяв океан, обясни Първанов. Аз амбиции за ръководството на БСП нямам. Нито сега, нито за в бъдеще. Трябва да има промяна в БСП и ръководството, за да почнем да трупаме наново доверието на хората. Вчера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ме обвини, че заради мен през 2009 година БСП е загубила близо 20 мандата. Аз поемам своята отговорност, но питам, кой е единствения лидер на партия, който не участва мажоритарно на тези избори? Говоря за Станишев, да. Този факт е достатъчно показателен. Моята най-голямата вина е, че след една голяма загуба през 2009 година аз защитих Станишев. Нека да излезе и да каже, колко пъти съм се намесвал в работата на тройната коалиция. Аз бях против системата 8-5-3. Това е единствената ми реплика. Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е богатство за българската политика и на Станишев не му прави чест да го атакува по този начин, категоричен беше Първанов.

Не ме интересува какво са приели днес ГЕРБ. Аз ще дам всичко от себе си, за останат ГЕРБ извън властта. Това не означава, че сме врагове. Всички трябва да седнем на една маса и да определим националните интереси, по които не трябва да има конфронтации. Това са науката, образованието, демографските кризи, енергийната политика, разкри той. БСП отдавна не е лява партия. Няма друга лява партия в света, която да подкрепя плоския данък. Обещахме нещо и не го изпълнихме. Същото важи и за АЕЦ "Белене". Аз ли лъжа, попита риторично Първанов. БСП трябва да постави своите категорични искания. Не може само ние да правим отстъпки. Кой плаща сметката за това коалиционно управление в крайна сметка? Винаги съм ценял подкрепата на ДПС по време на президентските избори, въпреки че тя не беше решаваща, но не мога да продължа да търпя тяхната намеса в работите на БСП. Ние никога не сме питали, защо Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент или Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на са в ръководството на партията, примерно. Аз също подкрепям правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, обяви Първанов. Убеден съм, че с АБВ ще развия лявата идея. Иначе нямаше да предприемам тази стъпка. Не могат да ме обвиняват, че заради мен ще загубят изборите. На последните три избори имаше ли друга политическа сила в ляво, която да отнеме гласове? Не, а какво се случи? БСП загуби тези избори. Ние сме повдигането на дебати по жизнено важните теми за България, завърши Първанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10000 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар

2015.01.24 | 10:36

43
Абе какво изключване-включване! Хората искат да ви изправят до стената и огън! Изобщо не си усетил "полъха на промяната", господин ловец!
ЧЕКИСТА

2015.01.24 | 10:36

42
Не знам какво ще включвате и изключвате, знам че иде време, жълтите павета, да полетят и сопите да заиграят!!! БСП-БКП, СДС-БКП, НДСВ-БКП, ДПС-БКП, ГЕРБ-БКП, АБВ-БКП и техните трески и отцепки, кого ще лъжете отново, другарю-гусин-мафиоте Първанов-Кирякстефчов!?!
Да уволним Станишев и Първанов

2015.01.24 | 10:35

41
И Станишев и Първанов са мафиоти. И двамата са за дървото. Трябва най-скоро да ги пенсионираме и двамата. А начина е на изборите през месец май.
ИСТИНАТА

2015.01.24 | 10:35

40
САМО ТАКА ЖОРЕ ,ТРЯБВА ДА ИМ ПОКАЖЕШ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ ЗА НАС,А НЕ ДА СЕ ДУПЕМ НА ДПС ТОООООООООООО

2015.01.24 | 10:34

39
Вземеш ли пари от мафията рано или късно трябва да ги заработиш.
Гого

2015.01.24 | 10:34

38
АБВ ще освободи Партията от Станишевщината.

2014.01.25 | 20:48

37
И пак няма идеологически сблъсък. Защо не се изкара на показ дълбокото противоречие на "социалистическите" претенции на БСП-е и капиталистическата им същност в лицето на възлови фигури в ръководството на партията, както и поведение в защита на едрия капитал?
111

2014.01.25 | 01:03

36
Докато българските партии се трепат една друга. Докато българският народ се плюе един друг, цигани се развъждат като плъхове, ДПС стяга редици и чака сетния си час. На следващите избори вероятно ще е втора политическа сила, а ако политическата обстановка продължава със същата разрушителна сила няма да се учудя да са и първа.

2014.01.22 | 10:05

35
АБВ срещу БСП вече спечели Пернишка, Плевенска, Хасковска, Кърджалйска, Разградска, Шуменска и Търговищка и Силистренска област. Честните ляво-ориентирани българи да побързат, щото хубавите места в АБВ ще свършат бързо. Не мислете за АБВ, като червеното ДСБ. Тандемът Първанов-Калфин е аналогичен на тандема Борисов-Цветанов - АБВ е партия с бъдеще.

2014.01.22 | 07:03

7
Това на кои избори се случи?
София

2014.01.22 | 09:52

34
Отдавна трябваше да дойде този момент! Първанов е политика, който е нужен не само на БСП, а на цяла България! И Станишев, и останалите от ръководството на БСП, трябва най-сетне да го проумеят. На какво прилича това-окопали са се като в бункер и стрелят ултиматуми!? Не виждат ли, че погубват идеите? И вярата на гласоподавателите си?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини