Без Борисов на извънредното заседание на парламента в петък

  • 12 октомври 2011 13:00

  • 819
  • 0
Без Борисов на извънредното заседание на парламента в петък
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма да участва в извънредното заседание на Народното събрание на 14 октомври, тъй като към него няма зададени парламентарни въпроси и питания.

Това каза пред журналисти председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 преди началото на честването на 142-та годишнина на БАН.

Тя съобщи, че в парламентарния контрол в петък ще участват четирима министри, които ще отговарят на десет парламентарни въпроса и на едно питане. Сред министрите са Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, няма да участват Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, каза Цачева. Тя добави, че финансовият министър и министърът на регионалното развитие ще бъдат "домакини" на няколко еврокомисари и на председателя на ЕК Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в, които пристигали утре вечер в България.

Председателят на Народното събрание каза, че в зададените въпроси за парламентарния контрол няма свързани с изборните списъци, съобщава БТА.

Народното събрание ще проведе извънредно заседание в петък, което ще бъде посветено на парламентарен контрол. На председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 й се наложи да го насрочи след като БСП внесе искане, подкрепено от 53 депутати от левицата, Синята коалиция, ДПС и независими народни представители.

Те настояват на извънредно заседание министри от кабинета „Борисов" да отговорят на натрупани 25 въпроса и 3 питания по актуални теми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини