Радан Кънев: Време е ВСС да подаде оставка

  • 08 декември 2014 08:27

  • 1834
  • 3
Радан Кънев: Време е ВСС да подаде оставка
©

Ако нямаме смелостта да изхвърлим гнилите ябълки в съдебната система тогава нямаме място във властта. Щом един дипломат посочва, че има проблем значи трябва да се обърне внимание. След подобни проблеми е много трудно да се привлекат френски или немски инвеститори. Става дума за нетърпима ситуация и има нужда от незабавни реформи. Това каза лидерът на ДСБ и депутат от Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в сутрешния блок на БТВ.

Показателното в случая не е името на един съдия, а случайното разпределение на делата. В доклада, който цитирах от парламентарната трибуна ясно се виждаше този казус. В случая се видя едно има, но е лесно да се видят и други, категоричен е Кънев. За подобни случаи като този с френския посланик, аз лично съм получавал десетки пъти. Има много съдии, за които съм чувал лоши неща, но има и хора, които си вършат добре работата, но те са подтискани.

Нека да спрем с диагнозата и да започнем с лечението, призова депутатът. Според Кънев има широки нива на корупция и зависимости. Това поставя в зависимост хората и застрашава семейства, съсипва кариери.

Срастването между политическа, икономическата власт и съдебна власт е най-големият проблем и същинската корупция. Кой управлява съдебната система - ВСС, отбеляза Кънев. Защо ние забравяме скандал след скандал и няма наказани? Съдебната система е независима, но ние не трябва да премълчаваме проблемите в нея. Свидетели сме на пълната й безстопанственост. Хората в ДАНС, които отговарят за контрола на ВСС не си вършат работата. Време е ВСС да си подаде оставката, призова Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Според него това ще е началото на изчистване на тези процеси и поставянето на ново начало.

По случая с КТБ отново няма наказани, а много хора загубиха работата си - оставката на ръководството на БНБ всички я очакват, а тя не идва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1834 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.21 | 21:25

3
Време е тоя пуяк , псевдореформатор да му спретнат един видеоматериал с показване на любопитни неща от неговите политико , икономо и други зависимости .Има достатъчно и се знае , а после ще бъде смешно да му слушаме тъпите обяснения.

2015.03.21 | 21:25

2
ВРЕМЕ Е РАДАН ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА.

2014.12.08 | 13:09

1
Явно този не се е консултирал с г-жа Пръмова какво да приказва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини