Лиляна Павлова: Все още не трябва да погребваме "Южен поток" (видео)

  • 04 декември 2014 08:21

  • 3019
  • 5
Лиляна Павлова: Все още не трябва да погребваме "Южен поток" (видео)
©

Санирането на панелните сгради ще стартира с около 200 млн. лева. Целта е постепенно към сумите да се включат и европейски пари. Общините ще избират изпълнителите и строителите на поръчките.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Три са ни основните цели, които сме си поставали за следващите няколко месеца. Най-важно е да успеем да усвоим и да управляваме правилно евросредствата. Ще направим корекции за милиони, за да не изгубим милиарди. Ние можем и знаем как да управляваме еврофондовете. Доказали сме го. Заради спрените пари по "Околна среда" доста градове стоят разкопани. Правим всичко възможно да помогнем на общините. Вече преговаряме за новата програма, обяви министърът.

Магистралите са много важни за цялостното развитие на държавата. Догодина трябва да завършим няколко големи стратегически проекта. Това са 120 км магистрали, които трябва да бъдат пуснати най-късно през ноември 2015 година. 300 км пътища трябва да бъдат ремонтирани и рехабилитирани. всичко това трябваше да се случи през тази година, но за съжаление се отлага за догодина. Отделно трябва да се построят още 30 км пътища, разкри министърът. Вчера осигурихме 13 млн. лева за зимно почистване на пътищата. В готовност и мобилизация сме още от 17 ноември. С тези пари приоритетно ще се подготвят проходите на републиката. Ще се режат клони и дървета, ще се кърпят дупки и ще се разплащаме с фирмите. Към този момент имаме готовност почти в цялата страна. Винаги има какво да се желае още, но системата работи добре. Шофьорите трябва да карат със зимни гуми и няма да има проблем по пътищата, категорична беше Павлова.

Тя коментира и темата "Южен поток". Ние винаги сме заявявали, че този проект е стратегически важен за България и сме "за" него, при спазването на европейските закони. Не трябва да погребваме "Южен поток". Вчера Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на заяви, че те нямали нищо общо със спирането. Те лъжеха ЕК, че не строят. После прехвърлиха отговорността изцяло върху Брюксел. Аз анализирах ситуацията и се вижда, че дори в последните дни влизат в сила решения за строеж. Отговорът на предишните управляващи е, че не знаят нищо, защото договора е секретен. Дружеството "Южен поток" трябва вече да е предоставило договора и да е докладвало на енергийния министър. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е на посещение в Брюксел и ще проведе преговори на най-високо равнище. Пак повтарям, че не трябва да погребваме този проект, завърши Павлова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3019 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.04 | 23:34

5
като ги санираме вътре ша пърдим да се топлим
fen

2014.12.04 | 19:20

4
Лили асфалта ти я питаш за нещо тя почва да си бае за магистралки
123

2014.12.04 | 19:19

3
КОИ ФИРМИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ САНИРВАТ СГРАДИТЕ И КОЛКО ПАРЯНГИ ЩЕ СЕ ОТКРАДНАТ.ТОВА Е ЗАБЛУДАТА КЪМ НАРОДА.НАРОДА ДА СИ МИСЛИ ЧЕ НЕЩО ПРАВЯТ .А ТО НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОДОБРЯВАНЕТО ЖИВОТА НА ХОРАТА.НЯМА РАБОТА, НЯМА ПАЗАРИ, РАБ.МЕСТА В ЮЖЕН ПОТОК СИ ЗАМИНАХА,.МИЗЕРИЯТА И БЕЗРАБОТИЦАТА СЕ ВЗИГА,А ТЕ САНИРВАТ
Йоло

2014.12.04 | 17:45

2
И ти и Томислав "хубавеца" сте големи фурнаджииски лопати .Започнахте да пак да пеете лицемерните си песни.

2014.12.04 | 17:45

1
Време е вече да сменим паричната единица на БГ от гордия ЛЕВ (лъв) на единицата КРАЖ'БА. Та лиле колко ваши краж'би ще ни струва целия ви масраф, или да не питаме.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини