Борисов: Сега е катастрофа, зимата ще е бедствие (видео)

  • 03 юни 2014 11:54

  • 23823
  • 149
Борисов: Сега е катастрофа, зимата ще е бедствие (видео)
©

В момента, в който България чака започването на новия програмен период, препоръките на ЕК констатират липса на реформи. Правителството, и по-точно финансовият министър, се самозабрави. Управляващите ни заблуждават за състоянието на фискалната политика на страната. Това обявиха от ГЕРБ на пресконференция по повод предстоящата наказателна процедура срещу страната ни. Бившите министри отчетоха, всеки в своя ресор, какви грешки е допуснало правителството.

Според Менда Стоянова в страната се наблюдава отказ от страната на министерството за събиране на данъци.

Пенсионната реформа беше спряна. Увеличава се броят на пенсионерите. За една година управление никакви реформи в Агенцията по заетостта не бяха направени. Това води до хаос в системата. Препоръките на ЕК по никакъв начин не бяха спазени, нещо повече, управляващите спряха реформите, които ние бяхме започнали. Това каза бившият социален министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

От ГЕРБ коментираха кризата в здравеопазването. Липсва визия за това какво ще се случва в българското здравеопазване. Финансирането на лечебните заведения е под въпрос. Това коментира бившият министър на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Една година това правителство доказа не само липсата на реформа, абсолютна абдикация, то поставя страната в риск. Свидетели сме на загуба на още евросредства. Имаме план за действие, който се пише с 5 месеца закъснение. Това коментира бившият министър на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Като фарс определи бившият министър на икономиката действията, които съпровождат изграждането на "Южен поток". "Това бе фарс, което се случи миналата година. Фарсът продължи и когато ни гостува председателят на Европейската комисия Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в с обявяването на спечелилият търга за изграждането на тръбопровода "Южен поток". Дори не стана ясна цената за финансиране на този поток. Избира се изпълнител без да има осигурено финансиране. Този проект не е единствения, по който ще имаме наказателна процедура. Това коментира бившият министър на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Наказателна процедура ще има и за достъпа на трети страни към тръбата "Южен поток". Според бившия министър този достъп би бил от полза за икономиката ни, тъй като ще имаме повече доставчици на природен газ.

Дни наред казвам, че държавата е катастрофирала, сега имаме сигнал за това и отвън. Нека повече българи да чуят този сигнал на ЕК, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Лидерът на ГЕРБ изрази притеснението си, че парите, които се обещават на хората, са от изтеглени кредити. "Няма финансист, който да не вижда, че държавата е затънала, само Орешарски не го вижда. В дневния ред е заложено утре още 3 млрд. лева заеми да се изтеглят. Това означава, че не само сме катастрофирали, а и че някой ни натиска отгоре".

Според Борисов пенсионната система също е в криза. Пари за пенсии също няма. Той попита защо се е наложило да бъде спряна пенсионната реформа. Щетите, нанесени от това правителство, вече са непоправими. Не може нищо да се направи. Безвъзвратно са загубени парите, имаме две нулеви години, заради министрите, които са назначени. Колко пъти му казахме на Орешарски, че приходните агенции не работят, алармира бившият премиер. Който крепи правителството, е съучастник.

Свидетели сме на една агония. Ако чакаме, ще дойде 2016 година и тогава ще дойдат санкциите. И кой ще е виновен тогава? Отговорност носят всички, които подкрепят топва правителство. Ако вземат и утре тези 3 милиарда, няма да има връщане. Хората ще изберат кой да ги вади от кризата - дали ще бъдат пак тези министри. След тези препоръки аз съм убеден, че до 15-20 дни кредитният рейтинг на страната ще падне. Това означава, че ще скочат лихвите по кредитите. И тогава не виждам какъв план би ни извадил от кризата, убеден е Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

БСП не за пръв път ни водят към национална катастрофа. Спомнете си Жан Виденовата зима. В момента управляващите са изхарчили 60% от бюджета, а какво ще правим зимата. Сега е катастрофа, а зимата ще е бедствие. Държа да съм ви предупредил, обясни Борисов.

Ако не могат да се справят, нека се оттеглят и ние да си продължим работата, уверен е Борисов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23823 149

Свързани новини

Коментари 149

Добави коментар
герб продажници и фалшификатори

2015.05.15 | 09:18

149
Времето на СИК МУТРАТА БУДА изтича затова пикае кръв и бълва огън знае много добре че без Цветанов е обречен провал
XXL

2014.12.04 | 17:57

148
Куджакафалиев отново се изказа неподготвен. Борисов,ти кво правиш в опозиция,като ги разбираш толкова много тия работи а...???Бил спечелил изборите,ами управлявай,като си ги спечелил,ама то се иска и акъл не само пари!!!
777

2014.12.04 | 17:48

147
Бойко като дойдеш на власт всички министри на съд барабар със Станишко.Този път се надявам да не ги пропуснеш тези крадци.

2014.12.04 | 17:47

146
Бойо е прост и нагъл.Маймунската му памет, не позволява да си спомни той какви ги беше забъркал.
баба гицка

2014.12.04 | 17:47

145
БРАВО БОЙКО - ВСЕКИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ Е ЗА БЪЛГАРИЯ - бея, гея, злодея, лъжеца - В КАУША === ТОЗИ ПЪТ БОЙКО ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИ
1111

2014.12.04 | 17:46

144
БОЧКО, МОЛЯ ТЕ РАЗКАРАЙ СЕ ОТ ЖИВОТА НА ХОРАТА!

2014.12.04 | 17:46

143
samo gerb, tova e!
XXL

2014.12.04 | 17:46

142
Нито един разумен българин не иска да гледа отново изцепките на ЦИРК,,Герб'',били млади и неопитни,ама успяха да натикат в касата си една бала с пари,за това им идва на ума кво да правят!!!ПРОФАНИ.......
DO ANALNOTO TIKVE BOIKO IBRIKA -OT DOGAN

2014.06.24 | 14:49

141
varni otkradnatite miliardi tikvoooooooooo
boiko kradeca i lajeca

2014.06.24 | 14:49

140
na boiko kradeca dogan mu go nakleca

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини