Вежди Рашидов: Не е редно да взимам страна по казуса Слави Бинев

  • 03 декември 2014 08:00

  • 1272
  • 2
Вежди Рашидов: Не е редно да взимам страна по казуса Слави Бинев
© Булфото

Средства за култура са нужни много. На Балканите и в Европа ние сме държавата, която има най-нисък бюджет за култура. Парите за култура са малко и ние искаме, но е ясно, че сме в много тежка криза.

Това каза пред камерите на БНТ културният министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Аз съм управлявал с рекорден бюджет за култура. За съжаление едногодишното предишно управление намали доста средствата за култура и има голям дефицит. Бюджет на министерството е малък и аз няма да спра да натискам, докато не стане 1% от БВП. Въпреки всичко, тази година имаме с 6 млн. лева повече, отколкото миналата година. Бюджетът ни е 126 млн. лева, обясни Рашидов.

Културата се прави от личности. Един Ламбо и един Вежди не могат да направят пролет. Наблюдавам сега какво се случва със Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на. Не мога да взема страна и да коментирам решенията на българския парламент. Не е правилно да взимам страна. Страна взимат културните дейци, а аз винаги ще ги защитавам, категоричен беше министърът.

Ще настоявам за още пари за кино. Театърът ни вдигна глава. Музеите се направиха. Трябва да има една ясна и изчистена концепция. В културата много неща ще станат с европейските програми. С пари от еврофондовете направихме доста неща. Бюджетът трябва да ни стига за заплати на хората, за субсидии, за театър, за кино, за книга, завърши Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1272 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hasan

2014.12.03 | 12:56

1
When is plenty, there is a happiness. How we get to that point. With hard work, integrity and higher self-esteem, without relying on anybody.

2014.12.03 | 12:57

2
FACK YOU

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини