Има ли хора, ще има хлебарници и хляб, обяви Рашидов (галерия)

  • 21 май 2015 13:00

  • 1865
  • 5
Има ли хора, ще има хлебарници и хляб, обяви Рашидов (галерия)
© Булфото

Докато има народ, ще има духовност. Това заяви на награждаването на изявените творци по повод 24 май министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, цитиран от "Фокус".

"Няколко пъти чух да се казва, че времето е тежко и че има липса на духовност. Дълбоко споделям едно нещо. За таланта няма бездуховност, защото един мъдър стар човек ми каза, че има ли хора, ще има хлебарници и хляб. Докато има народ, ще има и духовност. За съжаление развиваме се, историята е такава световната, че в различни етапи попадаме. Ние сме в етапа на деморализация на обществото, а не бездуховност. Тук сте всички талантливи хора. Има и млади хора. Ще има и млади хора, докато има народ, ще има и талант", категоричен бе Рашидов.

"Неслучайно светът казва, че изкуството е вечно. Ние сме временни само. Изкуството е вечно, защото част от вас светът ще ви гледа, светът ще ви слуша. Светът е голям и има нужда от думи. Дайте му образ, дайте му на света думи", обърна се Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко към всички творци.

Той им пожела да се усмихват, защото идва прекрасен празник. "Празнувайте, творете и оставете посредствеността. Тя говори много. Нея я оставете да се наговори. Талантливите хора работят и те създават произведения. Благодаря ви, че ви има", каза в заключение министърът.

След неговото заключително слово всички се изправиха на крака за песента: "Върви, народе възродени".

Вижте тук галерия със снимки от церемонията

Последвайте канала на

1865 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Жени

2015.05.22 | 09:15

5
Много е прав както винаги.Да ни е жив и здрав,имаме нужда от вдъхновители като Рашидов.Благодаря ти министре!?
kiro

2015.05.21 | 18:22

4
В България планът е да стане като в Ямайка - Две бели фамилии управляват 95% чернокожо население.

2015.05.21 | 15:57

3
Няма ли заплати, няма да има хора, а няма ли хора, няма да има и хляб! Има подигравки - няма народ Има ли мафиоти на власт - всеки си взима багажа Рашидов, нека ти вземат всички имущества, пари и 100 лв на месец да караш.. да те видим колко си мъдър..

2015.05.21 | 14:23

2
бягат хората от тук, това е факт...

2015.05.21 | 14:23

1
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА УНИЩОЖАВАТЕ БЪЛГАРИТЕ И ЩЕ ОСТАНЕ ХЛЯБА, НО ЦИГАНИ ЩЕ ГО ЯДАТ.. А ВИЕ СИ МЕЧТАЙТЕ ЗАВИНАГИ ДА СТЕ НА ВЛАСТ.. КАКТО Е ТРЪГНАЛО С ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА ЦИГАНИ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ТИЯ СЪЩИТЕ НЯМА ДА ВИ ЦЕПЯТ ТИКВИТЕ С КАМЪНИ,И НИ ТУРЧИН НИ ЦИГАНИН НИ ДЕПУТАТ НИКОЙ НЯМА ДА БРЪСНАТ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини