Работна група решава проблемите в пенсионната система

  • 29 ноември 2014 15:05

  • 2658
  • 4
Работна група решава проблемите в пенсионната система
© Булфото

Направихме първа експертна среща, на която да потърсим и обсъдим варианти на дългосрочни решения за пенсионната система.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, цитиран от „Фокус“.

„В срещата участваха представители на социалните партньори, на работодателите и синдикатите, експерти от НОИ и Министерство на труда и социалната политика“, заяви Калфин.

„Уточнихме се, че тази работна група ще работи, ще предлага решения, които да са дългосрочни и да доведат до две неща в пенсионната система. Първото е адекватност, второто е стабилност. Тази работна група ще предложи мерки, които ще са на 2 етапа“, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

„Още в началото на следващата седмица ще направя среща и с парламентарните партии, ще им представя това, по което работим и ще очакваме от тях да се съобразят с предложенията и решения. Те също ще участват в тях, за да има максимално широко съгласие“, добави той.

„В експертната работа ще се опрем на документа, който е изготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа, създаден от служебния кабинет. Йордан Христосков ми предаде един вариант като основа на работата ни, допълнително и други материали ще са част от работата ни“, подчерта вицепремиерът.

„Ще се спрем на мерки за укрепване на приходната част на пенсионната система и мерки, свързани с достъпа до пенсионната система, които да дадат повече адекватност и справедливост на системата. Ще се опитаме всичко да бъде максимално публично, което не значи, че тези разговори ще са публични. Надявам се това да инициира публичен дебат. Имаме малко време, до края на тази година трябва да се вземат някои решения. Надявам се в началото на другата година да приключим с отлагана тема от години - как да имаме по-добри и по-високи пенсии и как да бъде стабилна и предвидима тази система. Конкретните параметри на бюджета не сме обсъждали“, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

2658 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Демирева

2015.04.28 | 21:15

4
Или оправяй пенсиите ни със стаж от Гърция или си подавай оставката .Отивай си в Израел там да се изявяваш като отличник.Изобщо не те интересува ние какво теглим.Долен масон.Убиец.Това ли ви са европейските ценности.Да умират хората.Не ми вършиш работа ,затова си подавай незабавно оставката или умри.
Боко Мазника от БРЕГ

2014.12.01 | 14:28

3
До драскачите/с кокоши мозък/от ГЕРБ??? Неграмотния Смешник Бойко Борисов обвини пенсионерите, че са \"изяли фискалния резерв\" на държавата!!! \"Не ГЕРБ, а пенсионерите изядоха резерва\", това е заявил Смешника Бойко Борисов!!! Пенсионерите източили резерва, наглост, ако има мислещи хора, трябваше веднага на тоя лумпен да му бият шута и да го пратят там където му е мястото!!! Едно дете, като започне първи клас, без да знае да чете и пише за четири години се научава да пише, да чете и да смята. А неграмотния Смешника Бойко Борисов за четири години не научи нищо, а даже повече оглупя!!! Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! До драскачите/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо четете, а после пишете глупости по форумите!!!

2014.12.01 | 14:28

2
Четворната коалиция е пагубна за България

2014.12.01 | 14:27

1
Калфин защо ти беше да се хващаш на хорото до Бойко и то точно в тоя ресор ? А имаше висок рейтинг сега ще се сринеш до дъното в тинята !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини