Дариткова: Писанчев или не сподели всичко, или беше неподготвен

  • 29 ноември 2014 14:40

  • 1536
  • 5
Дариткова: Писанчев или не сподели всичко, или беше неподготвен
© Булфото

С голямо съжаление трябва да споделя, че нищо по-различно от това, което е известно от пресконференцията след акцията и от медиите, не беше представено пред народните представители.

Това заяви пред Фокус д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ по повод проведеното изслушване при закрити врата на председателя на ДАНС Владимир Писанчев в Народното събрание за проведената операция на ДАНС в Пазарджик.

По нейните думи Писанчев не е дал никаква допълнителна информация, която да даде възможност на народните представители да се ориентират в процесите и е останало усещането, че Писанчев или не е искал да сподели всичко с народните представители, или не е бил подготвен, защото на голяма част от въпросите на депутати не е могъл да даде конкретни отговори.

„Остава усещането от недобре свършена работа и сега на ход е правораздавателната система, за да се прецени до каква степен са събраните доказателства и могат да доведат до осъдителни процеси. Разбира се, в контекста на международното положение смятам, че е изключително важно българските граждани да се чувстват сигурни, че това, което тече като процеси в света с активиране на радикалния ислям няма да застрашава нашата национална сигурност”, каза Дариткова.

По нейните думи тя е останала с убеждението, че ДАНС, в настоящото й управление, не може да гарантира тази сигурност на гражданите.

„От тук нататък предстоят още разговори и проверки в тази посока, но аз смятам, че наистина първо трябва да бъдем максимално откровени пред хората и от друга страна да не се всява паника, и наистина тези служби да работят в интерес на гражданите, защото наред с тези процеси е факт, че фалитът на КТБ се беше случил пред очите на същата тази ДАНС, нещо което още повече разколебава вярата в ефективността на службата в настоящия й вид”, каза д-р Дариткова.

Последвайте канала на

1536 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.30 | 11:52

5
Ами правилно,че няма да сподели всичко, като знае какви лаладжии сте, как да сподели.Има неща, които само следствието трябва да знае, а не вие.

2014.11.30 | 11:05

4
Госпожо я ми кажи ти кога ДАНС е била гаранция за хората в тази държава тя гарантира основно богатите и политиците народа е едно нищо за ДАНС и за властвуващите,нещо ново ли има, ако ДАНС не ни слугува сменяме шефа и така всяко правителтво вяка година нов шеф така не се изграждат кадри, службите трябва да служат на държавата за неината сигрност а не на политците и тяхната финансова сигурност ,какъв опит ще предадат на младите служители старите, своя обигран опит на слугинаж не това не е държава,

2014.11.30 | 09:48

3
То се вижда и от самолет,че просто някой натиска и се опитва да превземе тази служба и търсят причина да го сторят,останалото е дрън-дрън.

2014.11.30 | 08:39

2
ti si kurwa maaaaaa

2014.11.30 | 08:39

1
Дариткова шев на ДАНС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини