41 - то Народно събрание приключи законотворчеството си

  • 13 март 2013 11:35

  • 1666
  • 0
41 - то Народно събрание приключи законотворчеството си
©

В 10.30 часа завърши предпоследното заседание на 41-вото Народно събрание.

Мнозинството отхвърли проекторешението на Синята коалиция за налагане на мораториум върху разпоредителни сделки със земи и гори държавна и общинска собственост, попадащи в горския фонд, защитени територии и защитени зони.

Предложението на Синята коалиция беше включено в дневния ред след прегласуване като първоначално беше отхвърлено. Екатерина Михайлова обясни, че идеята е тези сделки да бъдат спрени за определено време до изработването на кадастрална карта, план за защитените територии и до създаване на стабилна правна среда.

По време на коментарите Веселин Давидов от ГЕРБ заяви, че исканият мораториум е популистка мярка и че дългосрочните мерки за развитие на икономиката не са в блокирането на инвестиционния интерес. България е едва с 200 км писти при 40% горски територии, посочи той.

Александър Радославов от БСП се обяви против презастрояването на малкото останало незастроено.

В хода на започналите дебати Любен Татарски от ГЕРБ заяви, че такъв мораториум ще спре развитието на планинските райони и апелира предложението да бъде отхвърлено.

В програмата за днес има и две ратификации. Не беше прието предложението на Захари Георгиев от КБ да бъдат включени промени в Закона за уреждане на правата на гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове, както и предложението на Янаки Стоилов да се обсъди мораториум върху разпоредителните решения на правителството.

Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в от ГЕРБ оттегли предложението си депутатите да обсъдят проекторешението по доклада на т.нар. "Комисия Хохегер”, а утре парламентът ще бъде закрит официално.

В утрешното тържествено заседание се предвиждат само изявления на парламентарните групи и на председателя на НС, информира БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини