Ген. Атанасов: Притеснява ме публичността в акциите на ДАНС

  • 26 ноември 2014 11:14

  • 1700
  • 6
Ген. Атанасов: Притеснява ме публичността в акциите на ДАНС
©

Това е буря в чаша вода.

Това каза Атанас Атанасов от Реформаторския блок в интервю за БНР. Той коментира изострения тон на Патриотичния фронт по посока на доверието към правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. "Всеки, попаднал в парламента, се стреми да поддържа такава линия на поведение, че да се хареса на електората си", категоричен беше ген. Атанасов. По повод казаното от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, лидер на НФСБ, че ще има пробив в информацията, свързана с агентите в чужбина, които работят за Министерството на отбраната, Атанасов обясни: "Този проблем по никакъв начин не зависи от Орхан Исмаилов. Това е много сериозен политически проблем. Става въпрос за неизпълнение на закон, приет от Народното събрание. Военното разузнаване отказва да си предаде архива с едни измислени мотиви. А цялата работа се състои в това, че един кръг от старата червена гвардия са се окупирали в тази служба и не искат да се предадат", обясни депутатът от РБ.

Коментарът на Атанасов за акцията на ДАНС в ромските махали на няколко градове в страната е следният: "Притеснява ме тази публичност. Този тип операции трябва да се вършат безшумно и далеч от зрението на обществото, защото нагнетяват напрежение и страх в хората. Това е многофункционално активно мероприятие, организирано от ДАНС. Една от основните му цели е да отмести общественото внимание от другите скандали. Ръководството на ДАНС се чувстват несигурни и искат с демонстративни акции да покажат нуждата от продължаване на това състояние на тази служба", каза той.

"През последната година, година и половина всички тежки скандали в държавата са свързани с действие или бездействие на прокуратурата. Като се започне с аферата "Костинброд", КТБ, сега и тези тефтери. Следственият отдел на СГП е някакъв център за сценарий в българския обществено-политически живот. Аз ще следя как ще завърши тази проверка, която г-н Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е разпоредил там", завърши Атанасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1700 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.11.29 | 11:49

6
Костовиста в действие.

2014.11.26 | 14:42

5
ДОСТА ПРИМИТИВНО И НЕОБМИСЛЕНО ИЗКАЗВАНЕ.

2014.11.26 | 13:33

4
"Жабата" си живее още в 80 години.То дотам му е развитието и тия отрепки в НС са същите.Имат привилегии като през соца,а за останалите-пазарна икономика и див капитализъм от 18 век !

2014.11.26 | 13:22

3
Това е твърде глупаво и необмислено изказване,с кето сами си вредите

2014.11.26 | 13:22

2
Продължавай да се притесняваш, другото остави на обществото.

2014.11.26 | 13:22

1
Нариче се прозрачност бе съветски елемент. Службите са част от държавата и трябва да действат открито за да имат уважението на обществото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини