АБВ очаква ръководни постове в държавната администрация

  • 17 ноември 2014 20:49

  • 2396
  • 4
АБВ очаква ръководни постове в държавната администрация
© Булфото

От АБВ очакват да оглавят поне две парламентарни комисии и да имат заместник-председатели в още три, съобщи на пресконференция във Велико Търново народният представител от коалицията ген. Михо Михов.

По думите му в парламентарната група на АБВ има подготвени специалисти, които могат да се включат в комисиите по здравеопазване, образование, отбрана и енергетика.

Според ген. Михов коалиция АБВ ще има свои представители както на ниво областен управител, така и в други държавни структури.

По негова прогноза заместниците на министъра на социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска също ще бъдат представители на АБВ или на гражданския съвет към коалицията.

Той посочи, че депутатите от АБВ ще подкрепят нов закон за висшето образование, предаде БТА. Предложението, внесено в деловодството на  Народното събрание, е от ГЕРБ още през миналия мандат, но не е било обсъждано.

"Ще подкрепим законопроекта, защото е бил подготвен с участието на членовете на Съвета на ректорите, а в парламентарната група на АБВ има представители на ректорското съсловие", отбеляза ген. Михов.

От коалицията ще настояват в новия закон за началното и средно образование да бъде въведена дуалната система за професионално образование, посочи той.

Михов изрази надежда, че Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска като вицепремиер ще успее да надделее в спора с финансовия министър Владислав Горанов и коледни надбавки за пенсионерите ще бъдат осигурени.

Той поясни, че в АБВ не се е обсъждал размерът на добавките, но подчерта, че "многопартийността в кабинета предполага сговорчиво правителство."

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2396 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
манев

2014.11.18 | 11:49

4
Надявам се от много сговорчивост да не ни лъсне задника гол.

2014.11.18 | 11:48

3
Генерале ,говориш и искаш като истинска комунистическа измет ..То правителството скоро си заминава ,той ми говори за постове .Първо се научете ,как да задържите правителството ,а не да искаш постове генерале .,защото ПФ и РБ са не надежни партньори и Борисов ,скоро ще си подаде оставката и ще иска нови избори ,за да управлява самостоятелно без такива идиоти жадни за постове и министерства

2014.11.18 | 11:48

2
Ще му се на генерала,пак армия,ама няма.А в НАТО го не щат.СССР го няма,а генерал без армия,не е генерал.Обаче е чул,за оградата по границата.А там си е жива далавера.Отнякъде трябва да дойдат пари за АБВ.Най лесно е от държавни поръчки.

2014.11.18 | 10:32

1
Administraciata v vashlivata ni darjavica,nadhvarlia 20 hil.lumpena s ogromni zaplati i privilegii !!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини