Близнашки сдаде премиерския пост на Борисов (видео+галерия)

  • 07 ноември 2014 13:18

  • 4168
  • 18
Близнашки сдаде премиерския пост на Борисов (видео+галерия)
© Булфото

Точно в 13:30 часа служебният министър-председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска предаде поста на наследника си в Министерския съвет Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това стана по време на официална церемония в "Гранитната зала" на Министерския съвет. Там присъства целия кабинет "Борисов 2".

90-то правителство предаде властта на 91-то. Кабинетът "Борисов 2" ще има четирима вицепремиери и 17 министерства.

Това е първото правителство, управляващо по формулата "2+2". В коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ е предвидено решенията да се взимат с консенсус, а ако няма съгласие, да се водят консултации и преговори между партньорите до намиране на решение. Патриотите и АБВ ще подкрепят кабинета, но си запазиха правото на различна позиция. Очаква се всяка седмица четирите формации да провеждат общи заседания.

Близнашки пожела успешно управление на новия кабинет, макар и за краткия срок, за който ще бъде на власт.  Вие сте пълноценното правителство на република България, заяви служебният премиер Близнашки. Дните ни бяха изключително дълги и изпълнени с работа и напрежение. Изпълнихме основната си мисия: да организираме и произведен едни сравнително свободни избори.

Натрупаха се много проблеми, заяви Близнашки и допълни, че реформите са неизбежни. Можете да разчитате изцяло на нашата гражданска и политическа подкрепа, завърши Близнашки.

Ние направихме каквото можахме, нека тези след нас да направят повече, завърши с латинска сентенция Близнашки.

Някои забравиха, че ние бяхме победители на предишните парламентарни избори и нямаха никакво основание да правят  правителство без нас. Откакто подадохме оставка, печелим три поредни избора, това е най-добрата оценка на народа кой трябва да управлява.Сега трябва да спрем падането, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Министерски съвет. Видяхте сутринта парламента колко е фрагментиран и каква непоносимост има между много от политическите партии, посочи той.

Искам да благодаря на колегите от РБ, АБВ и ПФ, които едни излъчиха министри, други подкрепа, заяви новоизбраният министър-председател.

Щях да съм по-щастлив, ако бяхме в ситуацията отпреди година половина, когато спечелихме пак парламентарните избори и  бюджетният дефицит беше под два процента, а фондовете на ЕС работеха. Щяхме да си говорим какво да направим по-добре, а сега трябва да спрем падането, каза Борисов.

Видяхте каква омраза и непоносимост има между много от политическите парти, каза Борисов. Никой от нас не е щастлив и  не е доволен и никой не си представя, че това е най-комфортното и най-доброто правителство. Всички инфраструктурни проекти и  много оперативни програми са спрени в Брюксел. Махнали са ми иконата на Исус Христос, но ще я върна, защото можем да се оправим само с Божия помощ, каза Борисов. Дотук бяхме от различни партии с различни програми, оттук нататък за всяко наше действие отговаряме взаимно - ангажиментът е общ и трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане, каза премиерът.

Днес слушах много и разбрах колко крехка стабилност има. Единственото, което може да ме разколебае, е, ако нещо стане с етническата толерантност и се стигне до етническо напрежение, каза Борисов. Той изрази съгласие ДПС и техните назначения да бъдат извадени от властта, но подчерта, че оттам нататък всеки трябва да си гони задачите. Експериментът " Орешарски" ни върна точно две години назад, каза премиерът.

Той се обърна към кабинета си и каза, че от този момент за всяко действие те отговарят взаимно. Ангажиментът е общ, наш, заяви той.

Благодаря на служебните министри, обърна се той към тях. Поздравявам ви за усилията, които положихте.

След изказването на Близнашки и Борисов министрите от служебния и новия кабинет се здрависаха и поздравиха.

Още снимки от церемонията в Министерски съвет можете да видите тук

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4168 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 17:47

13
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров като редактор на този вестник, обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, може вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери.

2014.11.09 | 23:33

18
Кур за герб

2014.11.09 | 23:33

17
Пак герберастко тролски лъжи , точно вие гласувахте десетки закони заедно с ДПС и заедно с тях отхвърляхте всички про-български предложения на АТАКА :)
БОЗДУГАН

2014.11.09 | 23:32

16
Запомнете сидерасти, бандити, комунисти, и обикновени гейове! Бойко е истински българин и не вие - жалка паплач, а историята ще го докаже. Аз имах удоволствието и честта да се ръкувам с най-великия българин Бойко Борисов! А вие ще си умрете със злобата и потопените ви утопии. Амин!
порно циркът с име ГЕРБ 2

2014.11.09 | 23:31

15
Вижте само каква коалицийка са си спретнали: Сега ще получите не златен пръст ами златен х#й с чифт ташаци:)). Гласуваш за Бойко- получаваш Корман Исмаилов, гласуваш за В.Симеонов - получаваш Касим Дал :)). Абе все клонинги на БКП. Айде следващия път пак ги изберете, за да продължат да ви
ГЕРБ 2

2014.11.09 | 23:31

14
Втора серия озаглавена ГЕРБ 2 МУТРОГЕНЕРАЦИЯ 2 продължава очакват ви по 2 мизерия глад бедност и смърт!!

2014.11.07 | 18:29

10
Жалки ми , жалки последователи на Хахо ефенди Безродни, зарязвайте го този плашипутарник и се ориентирайте навреме -- той е импотентен и в живота и в политиката !!

2014.11.09 | 17:46

12
истина!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 17:46

11
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, може вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери.

2014.11.07 | 18:29

9
хахах днес Каракачанов ми се издигна в очите, Волен подкрепял правителство на ГЕРБ 3 години без да иска да изпълняват програма хахахахах после 1 година правителство на ДПС и БСП същото хахаха

2014.11.07 | 18:29

8
На теб и Бойко ти се издигна в очите ,за дето подари кученце на Доган :)))

2014.11.07 | 18:10

7
хахах Волен бил казъл че Доган е най мъдрип политик хахахах Днес Каракачанов се изгаври яко със турците от АТАКА , хаха Волен бил казал че в БГ няма националисти, и че трябва да има демокрация, и националистите да са си ходили в Гърция и Турция, защото там имало националисти ахахахахах

2014.11.07 | 17:26

1
Това са думи на Бойко и много добре го знаеш , след лъжите на Каракачанов Волен го заби в кучи гъ.з :)))
Крум Усаински - Крупник

2014.11.07 | 18:10

6
Касим Дал и Бойкооглу коалиция , да вземат да подарят още едно кученце на Доган :)))
Продажна Отрепка от Юруш

2014.11.07 | 18:10

5
Аз пък обичам всичко от турски произход :--;Всичко рязано и родно любя тача и милея " !..........

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини