Симеонов: Няма да се бъркаме в кадровите въпроси на ГЕРБ

  • 07 ноември 2014 08:21

  • 3283
  • 5
Симеонов: Няма да се бъркаме в кадровите въпроси на ГЕРБ
©

Подписахме споразумение за партньорство с ГЕРБ, въпреки, че в него липсват част от нашите приоритети. Ще гласуваме по теми, които са свързани с програмите ни. Това коментира Росица Янакиева от АБВ в сутрешния блок на БТВ. В предаването гостува и съпредседателят на патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Днес ще подкрепим правителството. Обединихме се зад програма, а не зад личности, подчерта Симеонов. Не ми пречи Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, важно е какво върши човек. Няма да правим етническо прочистване. Хората, които са назначени по етнически признак и квалификацията им не отговаря на поста, който заемат, не говорят на български - ще бъдат освободени, категоричен е Симеонов.

Попитан как ще работи с Корман Исмаилов и Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, националистът коментира: "Нямам проблеми с тях. Важно е какво ще правят, а не имената им. Скептичен съм за министъра на икономиката, защото този човек няма икономическо образование. Не мисля, че е редно ние да се бъркаме в кадровите въпроси. Ако ни бъдат поискани експерти, ние ще помогнем и ще ги дадем. За нас е важно да се постигне добро за България", каза Симеонов.

Не се бъркаме в кадровите въпроси на ГЕРБ, защото като партия, която е спечелила само 7% на изборите нямаме право на това. За сметка на това ще сле3дим стриктно спазването на правителствената програма. Още от самото начало не сме искали постове, повтори Симеонов. За нас е важно декларираното пред нашите избиратели да бъде изпълнено.

Новото правителство е реформаторско, а не дясно. От наша страна никога не е имало пазарлъци за министерски постове. ние поехме отговорността, с която ни натовариха българските избиратели. Знам, че ще бъдем обвинявали в какво ли не като нова формация. Обвиненията за безпринципност от БСП са неоснователни. В същото време те постъпват така спрямо своите избиратели, подчерта Янакиева.

За нас е важно как ще се вземат решенията в програмата, която сме подкрепили. Патриотичният фронт са хора, които държат прекалено много на държавата. До този момент се държахме еднопосочно и това трябва да бъде адмирирано от нацията, посочи Янакиева.

Няма да използваме служебните лимузини, нещо повече - ще ползваме само автомобили, произведени в България. По този начин ще подкрепим българското производство. Аз използвам само личния си автомобил и имам проблем с паркирането, закани се патриотът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3283 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аз казах.

2014.11.13 | 12:46

1
Ето ви най-безпринципната коалиция. Истината за ГЕРБ и така наречените патриоти светва. То това не е златен пръст ами златен х#й :)). Гласуваш за Бойко- получаваш Корман Исмаилов, гласуваш за В.Симеонов - получаваш Касим Дал :)). Айде следващия път пак ги изберете, за да продължат да ви лъжат :))
Не думай?!?

2014.11.13 | 12:47

5
Не викай глупака, той сам ще се обади! Ти каза, ама повтаряш папагалски стари изтъркани фрази.Мечтай си за досегашните "принципни" коалиции с главно действащо лице ,ДПС, и бъди "щастлив"!

2014.11.13 | 12:46

3
БРАВО НА СИМИОНОВ СРАМ МЕ ХВАЩА ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НЯКОГА ЗА турците от аТака
бг

2014.11.13 | 12:46

4
А мен ме хваща срам,колко си неграмотен в писането!Кое му е бравото,че 5 г. плюха по Боко тиквата, а сега се разцелуваха?Заради парите и майка си ще продадат всички!

2014.11.13 | 12:46

2
ако беше държавник щеше да си опозиция

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини