Манолова и Местан захапаха Близнашки. Имайте здрави нерви, защото промените тепърва предстоят, обеща

  • 06 ноември 2014 09:07

  • 9135
  • 29
Манолова и Местан захапаха Близнашки. Имайте здрави нерви, защото промените тепърва предстоят, обеща
©

В началото на служебния си мандат вие започнахте управлението си с патос и обещание да не прибягвате до чистки и реваншизъм. Но вашите обещания бяха забравени и развъртяхте истинска политическа метла. Колко точно са уволнените, г-н Близнашки? Според вас са 218, според нас са много повече. Кой стой зад тези уволнения, кой предложи новите назначения? Те са основно кадри на ГЕРБ. Кой предложи зам.-министрите? Това попита депутатът от БСП лява България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от трибуната в НС служебният министър председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Защо ли не съм изненадан от този въпрос, отговори служебният премиер. Това беше вашият предизборен рефрен, г-жо Манолова. Цялата ви предизборна кампания се градеше на него. Но истината е съвсем друга. Още при встъпването ми в длъжност бившият премиер си тръгна заедно със своите кадри, за което аз съм му много благодарен. Общо сме освободили 218 души от цялата страна. Имайте здрави нерви, защото промените тепърва предстоят, обеща Близнашки.

Администрацията ще се промени, увери той. Това се наложи, защото в продължение на една година се извърши една мащабна чистка от Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Всички тези уволнения са съобразени с един критерий - това трябва да бъдат хора професионалисти и с доказан опит.

Манолова му отговори: В тази зала съм чувала и по-нагли отговори от този. Трябва да обяснените над 400 000 ръководни кадри и техните служители, че това не е политическа метла. няма да влизам в спор с вас. Оставям това на конституционната ви съвест. Зад уволненията на правителствата на Орешарски стои БСП, ясно и отговорно. Някой задкулисно е назначавал новите ръководители. Задкулисието се е настанило във вашия кабинет и ви е диктувало назначения, посочи депутатката от левицата.

Разбирам вашия патос, г-жо Манолова, но истината не е на ваша страна, аргументира се Близнашки. Назначили сме хора-интелектуалци, които се справят с работата си. Ако имате възможност изнесете данни за злоупотреби, но такива няма. Съхранихме изключително много хора, свързани с предходната администрация - това е моя личен грях, свързан с миналото ми в БСП, посочи Близнашки.

Лидерът на ДПС поиска да се възползва от правото си на изказване, във връзка с политическите назначения. Вие имате претенцията, че сте конституционалист и точно в нея е и парадокса. Служебният кабинет работи в отсъствието на парламент. Не е работа на кабинета да провежда политическа и мащабна чистка. С тези действия вие дискредитирахте и президента. Случаите на чистка са стотици. Вие бяхте една маша. Вие сте най-слабият и некадърен служебен премиер в историята на България, изкрещя от трибуната Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Манолова нападна служебният премиер и заради направените разходи от кабинета. Близнашки й отговори, че основните средства, които са били изразходени прозрачно. Основна част от средствата са отишли за справяне на последиците от наводненията в страната. "Заварихме един продънен бюджет с 1,2 милиарда дупка. Наложи се преструктуриране на бюджета, за да се справим с всички разходи", посочи премиерът. Няма нито една прахосана стотинка, нямам от какво да се притеснявам, действали сме в рамките на закона, завърши той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9135 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Марк

2014.11.07 | 14:18

29
Анадолската отрепка Местан вече изтерясва!! свършват порциите , боклук долен! Мухахахахаха
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.07 | 14:18

28
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.07 | 14:18

27
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Батко Данчо

2014.11.07 | 14:17

26
Маймун суратлъ !!
Хан Севар

2014.11.07 | 14:17

25
БСП и ДПС ,нещо взеха да губят самообладание,че и да крещят.
уууууууууу

2014.11.07 | 14:17

24
Шнур за Лая Манолова и Местан.Нека си поплачат защото вече не са фактор.Психично Волен също.

2014.11.07 | 14:17

23
Монолова кога ще кажеш за КостинБрот КОЙ бе ПОРЪЧИТЕЛЯ?
Тома Неверни

2014.11.07 | 14:17

22
Безсилието ражда истерия. Ако не е я лекувате на следващите избори ще загубите и малобройното си старческо войнство.
007

2014.11.07 | 14:17

21
тая мая и местан немат ли срам от хората и бога по време на техния орешарски подмениха и уволниха даже и чистачките в училищата как не ги е срам

2014.11.07 | 14:16

20
Манолова тя разби ДЪРЖАВАТА,тя срина и БСП със аферата Костин Брот.Супер нахална и безкруполна жена Кога ще и се потърси сметка? Кога ще и се изземе имунитета? Тази е за затвора!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини