Лукарски във Фейсбук: Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на министър

  • 06 ноември 2014 08:32

  • 3062
  • 8
Лукарски във Фейсбук: Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на министър
©

Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на икономически министър. Той е по-скоро мениджърски и координационен пост, отколкото чисто икономически. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на СДС и член на РБ Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва по повод критиките срещу номинацията му за икономически министър във втория кабинет "Борисов".

Ето го и целият текст: "Като юрист, вярвам, че всеки има право на справедлив процес. Включително от обществото. Дали ще бъда в Министерството на икономиката се решава и гласува на друго място. Не тук. Но, във Фейсбук, където днес прочетох за себе си какво ли не, искам да кажа:

Истински десните политици разглеждат икономиката като наука за поведението на хората, а не като такава, в чиято основа са сложна статистика и математика. Тоест, за да вникнеш в икономическите проблеми, е важно да разбираш добре мотивацията и уникалността на личностите и системите, които те съставят, а не да ги разглеждаш просто като числа в математическото.

Вярвам, че в случая с Министерство на икономиката всичко опира до прилагането на правни регулации – независимо дали става дума за най-ощетените – малките, средни и семейни предприятия, които трябва да получат подкрепа от държавата, защото са гръбнакът на европейската икономика, дали за мултинационалните компании, дали за даването на концесии, дали за режима на контрол върху експорта, дали за който и да е субект и процес в икономиката. Важното е да има гарантирани правила, еднакви и справедливи за всички.

Работил съм в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. За тези, които не знаят, агенцията е в ресора на икономическото министерство, както е и Агенцията за обществени поръчки, на която съм външен експерт по Закона за обществените поръчки – сфера на дейност, с която се занимавам като адвокат от 6 години. А като заместник-кмет на район Младост, по същината си петият по големина град в България, отговарях за търговската дейност и общинската собственост, като отговарях за регулацията на малкия и среден бизнес. Така че имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на икономически министър, който е по-скоро мениджърки и координационен, отколкото чисто икономически.

Преди да стане президент на Франция, Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в беше министър на икономиката – юрист. Преди да бъде избрана за изпълнителен директор на Международния валутен фонд, Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 беше министър на икономиката на Франция – отново адвокат по професия. Сигурен съм, че са разчитали на перфектен екип от експерти икономисти – нещо, на което ще разчитам от колегите в Реформаторския блок, чиято кандидатура съм.

Вярвам, че министърът на икономиката няма за задача да прави планова икономика. Такава, за щастие, вече няма. Той трябва да работи за регулиране, подпомагане и развитие на бизнеса, така, че той да създава нови работни места. Което, да ме извиняват всички критици, е въпрос на законодателна рамка и контрол. Те, стопанските субекти, знаят как да правят бизнес. Въпросът е да имат сигурност и спокойствие – за работодателите и за работниците.

Моето убеждение е, че трябва да се създадат стимули за развитие на малкия, средния и семейния бизнес в страната, така че те наистина да се превърнат в гръбнак на българската икономика. За тези цел те трябва да получат редица преференции – правен въпрос!; облекчен достъп до европейски фондове – правен въпрос!; и гарантиран достъп до реализация на своята продукция на българския пазар и в чужбина – въпрос, който изисква специални правни регулации; както е, между другото, и положението на участие на държавата в търговски дружества – въпрос, изцяло в рамките на търговското право.

А доколкото останалите въпроси: "Кандидатурата ми беше издигната от г-н Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Това могат да потвърдят всички, присъствали на председателския съвет на Реформаторския блок. И – да, моята приятелка се казва Ива.

Нося отговорността си за всичко това!", завършва той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3062 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.02.14 | 18:39

8
Имаш само самочувствие ла*но нагло!

2015.02.14 | 18:39

7
Колко глупаво и смешно изглежда това природно недоразумение - министър на икономиката!
Мда

2015.01.18 | 21:07

6
Лукарски:"Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на министър"- самото изявление, че притежава всичките съществителни / а вероятно не вниква изобщо в тяхната семантика/, показва ниска култура, слаба образованост и висок егоцентризъм - достойни качества за политик и министър ! "Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят" — това е една от великите фрази на Сократ, доказан мислител и философ. Де го Лукарски, де го Сократ?
РЕЗИЛСКИ БЛОК

2015.01.18 | 21:07

5
то заради това сме на това дередже.касапин може ли да стане хирург????де го ЯМБОЛ ,де го СТАНБУЛ???????????ВСИЧКИТЕ ЛИДЕРИ НА РБ СА СЪС ПОСТОВЕ ,ТОВА ЛИ СА ИМ РЕФОРМИТЕ??
РЕРФЕФЕФЕФЕЕФЕ

2015.01.18 | 21:07

4
БЕДНИЯ И ПРОСТ НАРОД ПОДСМЪРЧА,КАДЕ СА ПРОТЕСТИТЕ,КАДЕ СА СВИРКИТЕ ,КУКЛОВОДИТЕ ПОБЕДИХА

2015.01.18 | 21:07

3
Хубаво,че имаш самочувствие, но само с него не става, искат се и други качества.........Не ламти толкова за власт!!!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.18 | 21:07

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.18 | 21:07

1
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини