Местан с писмо до Жозеф Дол

  • 05 ноември 2014 15:31

  • 4424
  • 23
Местан с писмо до Жозеф Дол
© Булфото

Лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в изпрати писмо до председателя на ЕНП Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, съобщиха от пресцентъра на Движението.  Местан благодари за проведения разговор при посещението на Дол в България миналата седмица. По думите му особена стойност е имала позицията на председателя на ЕНП срещу "надигащия се в България националпопулизъм и неговата антиевропейска и антиевро атлантическа агресия".

"Ние оценяваме по достойнство актуалното в момента партньорство между ЕНП, ПЕС и АЛДЕ като опит за създаване на допълнителна стабилност и сигурност в рамките на ЕС и неговото демократично политическо пространство.

Партньорският модел на управление на ЕС, изработен между трите основни системни идейни направления, идва и като противодействие на надигащата се вълна от националистически, евроскептични и дори ксенофобски партии, които напоследък завоюваха ключови  позиции в страни, членки на ЕС. Ние сме водени от разбирането, че формулата за стабилизиране на ЕС, за укрепване на  демократичните идеи в политическото пространство на съюза и за доизработването на ясна визия за бъдещето следва да бъде и  формула за намиране на изход от специфичната българска икономическа, финансова и политическа криза", отбелязва в писмото си Местан.

Той изразява удовлетворение от посланието на Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския към ГЕРБ и към Реформаторския блок да не допускат под каквато и да е  форма обвързване с Патриотичния фронт. "С безпокойство наблюдаваме как веднага след Вашето отпътуване от страната опитите за сближаване във формула за общо управление между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт продължиха и дори  представители на Патриотичния фронт неприкрито заявиха, че целта на подновените срещи и евентуално партньорство е изолацията на  либералната партия ДПС по пътя на етно-религиозната нетърпимост и омраза. Създаването и поддържането на разломи чрез противопоставяне на етноси и конфесии е практически взривяване на гражданското общество и подриване на върховенството на закона чрез замяна на политиката на интеграция с политика на дискриминация и сегрегация. Подобен род политики са особено рискови на Балканите особено в контекста на цивилизационните разломи, пред които е изправен светът сега /Украйна, ИДИЛ и пр./", отбелязва Местан.

Лидерът на ДПС посочва, че за Движението е особено важно българското общество със свои демократични ресурси, но и с  помощта на демократичните европейски партии, да намери сили и да се противопостави на легитимирането на националпопулизма като  "модерен патриотизъм".

"За нас ще бъде политически полезно и граждански особено ценно диалогът, който започнахме в София, да бъде продължен и на  европейско равнище между ЕНП и АЛДЕ. Примерът на проблемите на България и опитът на либералната партия ДПС като генератор на  българския етнически модел могат да бъдат добра основа за диалог не само по българските, но и по сложните проблеми от целия  балкански регион, който макар и със закъснение очаква пълноценното сбъдване на своята евроинтеграционна мечта - да  живеем заедно с различията си в една обща, обединена Европа", завършва писмото си Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4424 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
гошо

2015.05.21 | 16:20

23
Марш от българската земя.Вън всички манафи.
Реалист

2014.11.07 | 18:34

22
ДПС, следователно Доган и неговата хрътка Местан, са и ще продължават да бъдат един инструмент на САЩ (радващ се на реципрочна подкрепа от Турция) за установяване на контрол над България и региона. Подобен инструмент, макар и много по мащабен и с различна цел, е и ЕС. Възродителният процес е използван от презокеанските ни "партньори" в пълна степен (има дори слъхове, че е иницииран от тях) за установяването на трайно влияние в нашата разлюляна република. Този инструмент, както и други подобни групировки по света, е стартиран с финансовата подкрепа на САЩ и Турция, но вече, и то отдавна, генерира собствен капитал с който да поддържа машината за влияние и контрол. За това може да се изпише много, но важното в случея е да се разбере, че точно заради това никой не смее да ги пипне е спъст- имат прекалено голям гръб. Разбира се, че когато някой застрашава интереса на САЩ, особено някой който е в техният обсег, ще предизвика идването на Дол, а ако е нужно и на куп други колоритни европейци и намесата им във ВЪТРЕШНО ДЪРЖАВНИ дела. Може би съдбата си знае работата за това, че българския избирател отреди да има толкова шарен парламент и сега въпроса буквално е с ПФ или с ДПС (САЩ). Преставете си какво му е на Борисов изправен пред такъв избор. Искрено се надявам той да надмогне ОГРОМОНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН натиск под който се намира и да вземе правилното решение, оставяйки саморазвиващият се плевел ДПС извън властта и да позволи на ПФ да извърши поне част от заръките си. На добър час, нека господ е с нас!!!!

2014.11.07 | 18:34

21
Този клоун Местан си въобразява, че съставянето на правителство се диктува отвън и бърза да докладва на Жозеф Дол. Всъщност няма никаква заплаха за какъвто и да е етнически мир, хората в България винаги са живели в мир и разбирателство. Тази манипулация винаги се използва от ДПС за да са във властта и да черпят облаги, за лична изгода и всъщност с нищо не са подобрили живота на малцинствата.
zdrasti

2014.11.07 | 00:06

20
Местан си беше доносник,и като такъв,веднага "докладва" какво става тук,след неговото заминаване!ДПС,дори и непредполагаха,че ще дойде времето,когато ще бъдат елегантно изритани от центъра на събитията!

2014.11.06 | 14:51

18
Исляма е опасна за България!!!Стареца е за затвора със цялата сектанска партия!!!Пак не му е ясно на тоя-България е за БЪЛГАРИТЕ и вие сте същества без Държава!!!Тук не ви е МЯСТОТО!!!
BOIKO-KURVO-BOIKO -KURVO

2014.11.06 | 16:10

19
I BOIKO KURVATA E TURZIN

2014.11.06 | 14:51

16
Ти си циганин какво обидно има в това?

2014.11.06 | 14:51

17
Исляма е опасна за България!!!Стареца е за затвора със цялата сектанска партия!!!

2014.11.06 | 13:07

15
patriotite i rb da napi6at sa6to edno pismo i podrobno da opi6at za zlinite koito tazi partia nanese na stranata s kopie ot konstituziata za da se vidi 4e sa protivokonstituzionni
do 8

2014.11.06 | 12:55

14
oba4e boko sa6to govori za etni4eski naprejenia i podobni gluposti koeto e mnogo ama mnogo stranno

2014.11.06 | 12:55

13
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2014.11.06 | 12:54

12
MRASEN FES

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини