ДПС не дава подкрепа за мнозинство с участието на ПФ (видео)

  • 04 ноември 2014 15:31

  • 5966
  • 27
ДПС не дава подкрепа за мнозинство с участието на ПФ (видео)
©

Няма да подкрепим един откровен антиевропейски и антинатовски сговор. Има огромен риск, ако вариантът с участието на Патриотичния фронт (ПФ) се реализира, България за първи път да се отклони от своя път на евроатлантическа държава. Това каза след консултациите с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Няма да мине опитът това мнозинство да се представи като чисто дясно – на ГЕРБ и РБ, защото е четирипартийно. Няма да мине и опитът да се представи ПФ за нещо по-различно от "Атака", подчерта Местан.

Попитан дали ДПС ще подкрепи правителството в пленарна зала, лидерът на ДПС заяви: "Нямаме амбиции да сме част от управлението на страната. Никой по никакъв повод няма да види ДПС в едно с националпопулистки и антисистемни партии. ДПС ще бъде ясна опозиция на управление, което зависи от Патриотичния фронт. Ако в крайна сметка Борисов намери сили в себе си да предложи вариант на правителство с ясен цивилизационен профил – бил той еднопартиен, или двупартиен – с РБ, и потърси ад хок мнозинство по определени теми в парламента, тогава той ще има насреща си едно ДПС, което без да поставя каквито и да е условия, ще подкрепя политките. Това е пределът на нашата отговорност. Въпрос на политическа отговорност е да приемеш подкрепа, но още по-голяма отговорност е да отхвърлиш подкрепа. Всеки прави своя избор – в политиката не можете да имате всичко".

Ако ГЕРБ управлява с ПФ, това не просто ще свали моралната им маска, а ще съдере тази морално-политическа маска. Съюзът с ПФ ги оголва абсолютно безпощадно, подчерта лидерът на ДПС.

Местан коментира и управленската формула на бъдещото правителство. Коя беше основната критика срещу тройната коалиция – тази срещу 3-5-8. Сега какво чухме - пропорционално разпределение на министерските постове 4 към 1. Това показва, че в България се политиката се оценява не от гледна точка на политическите реалности, а от гледна точка на политическия субект. Точно това имам предвид, когато ви казвам, че се задава едно ново задкулисие, един параван – параванът на добрите, които може да си позволят всичко и ние нямаме право да ги критикуваме, защото са добри и им е позволено всичко, посочи лидерът на ДПС.

Готови сме не за 300, а за 600 дни толеранс за правителство с ясен евроатлантически и цивилизационен профил. За безпринципно правителство не бихме могли да дадем подкрепа, категоричен бе Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5966 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2014.11.06 | 15:15

27
абе дърт козел, кой управлява с атака миналото правителство, чак пък бил възмутен от националисти, боклук!!!

2014.11.05 | 00:13

8
Герб и ДПС гласуваха заедно срещу всички предложения на АТАКА не ти ли е ясно че ГЕРБ и ДПС винаги са били в коалиция
666

2014.11.06 | 15:15

26
ТВА КОПЕЛЕНЦЕ НЕЩО МИ СЕ СТРУВА ПРЕТИСНЕНО!

2014.11.06 | 15:15

25
О ако това правителство е антиевропейско, антинатовско, антисемтистко, националистическо, срещу евроатлантическите ценности, аз съм с две ръце за таков правителство..!
Аню

2014.11.06 | 15:15

24
Този архитект на джамии, не спира да говори глупости. Много ми е противен. Трябва да се изчистят всички кадри на ДПС от министерствата, дори и тези назначени от времето на тройната коалиция, защото има такива хора, които се занимават с подривна дейност.

2014.11.06 | 15:14

23
И ПОДКРЕПАТА НИКОЙ НЕ ВИ Я ТЪРСИ ОТ ВАС !!!!
Тони

2014.11.06 | 15:14

22
Колко европейско е да има повече джамии от колкото църкви в една християнска държава. Господин Местан, знаете ли, че има европейски държави, където е забранено да се издигат минарета и то със закон.
земеделец

2014.11.06 | 15:14

21
Най ще се изкефя ако дадат земеделието на реформаторите, не че разбират от земеделие, ама за нула време ще издухат турците от топлите им места в това ведомство, както в столицата, така и в областите, общините и горските стопанства.

2014.11.06 | 15:14

20
Гадна твар!Мръсен лицемер! Заради предишното им управление страната е на тоя хал! Да се скрият и да не се показват!
Бай Кольо

2014.11.06 | 15:13

19
На Местан не му харесва да има патриоти,били национал-популисти. Абе гаджали такива по същата логика ДПС е ЕТНО-ПОПУЛИСТКА ПАРТИЯ.Сегашната коалиция нямапо да ни води в Европа и НАТО,а ти с какво ще ни водиш,с джамии и фереджета?Нали знаеш тия колко ги обичат там.
valeri simeonov

2014.11.06 | 15:13

18
Za6to go vikat tozi v prezidenstvoti tazi partia e protivokonstituzionna i e pred zabrana

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини