Отново безрезултатна среща между ГЕРБ и РБ (обновена)

  • 29 октомври 2014 16:55

  • 5312
  • 24
Отново безрезултатна среща между ГЕРБ и РБ (обновена)
© Булфото (архив)

Срещите между ГЕРБ и Реформаторския блок продължават с пълна сила, предаде репортер на Novini.bg.

Днес, в късния следобед, представители на двете партии се срещнаха в парламента, в стаята на ГЕРБ. Домакините са представени от Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Реформаторите са представлявани от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва и Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, като разговорите продължават вече повече от час и половина.

Припомняме ви, че по-рано днес, след срещата с председателя на ЕНП Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че отхвърля възможността Патриотични фронт да участва в бъдещето правителство. Причината е, че някои от точките в програмата на патриотите не отговарят на евроатлантическите ценности, които новото правителство ще следва.

Времето безспорно тече. Ако до понеделник нямаме окончателен вариант и съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на правителство са изключително песимистични. Това заяви в кулоарите на парламента Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ, след приключване на разговорите с Реформаторския блок. Тактовете за съставяне на работещо правителство са три. Днес разговаряхме по първия, а именно политическата формула на новия кабинет. Без да се намери консенсус по отношение на нея, нататък няма как да се продължи, категоричен беше той.

Вторите разговори трябва да са за постигане на съгласие относно механизмите на вземане на решения, а третите  с разпределението на отговорностите и персоналният състав. Темата за аритметическо осигуряване на мнозинство в парламента, в момента не е основната тема. За да съществува правителство трябва да има ясна цел, мисия и програма. Без да имаме изчистване на политическата формула, напред не може да се продължи. Към момента нямаме сериозни различия с РБ, заяви още Дончев.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 от Реформаторския блок обясни, че след като са намерили толкова много допирни точки, свързани със самата програма, това вече е сериозна крачка напред. Не че не сме ги знаели преди, но е хубаво те да бъдат много обективно и ясно назовани, за да кажем към какво се стремим, поясни тя и добави, че са успели да изчистят доста от нещата. Не можем да представим резултат, защото такъв не сме постигнали. Нищо не е отхвърлено като вариант. При преговорите докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, завърши многозначително Кунева.

Колегата й Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва подчерта, че притесненията и честите срещите между ГЕРБ и РБ са свързани с възможността да се осигури максимално стабилна политическа рамка на това правителство. Разговорите са добри и водят към добър край. Когато имаме готовност да кажем работещ вариант за формиране на стабилна подкрепа, ще научите, каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5312 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2014.10.29 | 23:23

24
БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОГ НАМЕРЕНИЕТО СИ ЗА ПРЕМИЕР................това е РАЗКОВНИЧЕТО на ДИЛЕМАТА............. ТОГАВА ЩЕ СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО.......В ИМЕТО НА НАРОДА И ЗА ДОБРОТО И НА ДЪРЖАВАТА И НА САМИЯ БОРИСОВ.БЪДЕТЕ ДАЛНОВИДНИ И ОТГОВОРНИ...............БОЙКО -НЕ Е ЗА ПРЕМИЕР

2014.10.29 | 23:04

23
хайде хайде нови избори, да треперят продажниците от АТАКА до тогава
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.29 | 22:41

11
prodajnicite sa gerb s turskata kurva boikoyygly

2014.10.29 | 22:40

10
ГЕРБ толкова се напъват , че вече се насраха ! ТИКВАТА го плъзнаха по улея и няма кой да го спре от цопването в ямата с изсраното !Там ще си остане !

2014.10.29 | 23:03

22
При нови избори и висока изборателна активност, фесовете от АТАКА са ВЪН!
БОЗДУГАН

2014.10.29 | 23:02

19
Избори , но тиквата е страхлива ! Само АТАКА иска , а другите са насрани ! Знаят , че ще се давят ! ДАВАЙ ВОЛЕНЕ ! УСПЕХЪТ Е СИГУРЕН ! Народът макар и бавно , проглежда !АТАКА няма алтернатива ! БСП са мекотели , съглашатели ! Миков е политически импотент ! ТИКВАТА е бандит ! Останалите и те са гниди за смачкване !

2014.10.29 | 23:03

21
Имайте на предвид, че РБ е новото ДПС, което ще турцизира България. Касим Дал замества Доган, а Корман Исмаилов замества Местан, само дето е по-млад от него. Не случайно двамата агитираха на турски за РБ и настояваха да се построи ислямски център в България.

2014.10.29 | 23:02

20
турците ВЪН!!!Исляма е Опасна за България и Човечеството!!!

2014.10.29 | 23:02

18
Ваня Кастрева е милионер и най-корумпираната в Бг. Тя е на поста началник на РИО София-град от времето на НДСВ и е назначена с квотата на ДПС. Закрилник и е Първанов. Същата притежава няколко хотела по черноморието и планински курорти. Мъжът и е треньор по тенис на Б. Борисов. Кастрева взима пари както за назначаване на директори на училища, така и на ученици в елитни гимназии. Играе в схема с обществ ени поръчки с хора от МОН и от такива по проекти, като "УСПЕХ". Тя се смята за недосегаема! В конкретния случай прикрива директорката на Четвърто помощно училище - Ал Шериф - Бочева.

2014.10.29 | 23:01

17
Идват нови избори. Тиквата няма да събере и 80 депутати. Обичам когато Тиквата бие и не управлява.

2014.10.29 | 22:40

9
Не плачи, ще управлява!

2014.10.29 | 23:01

16
СИГУРНИ са 3 НЕЩА !ТИКВАТА е НАСРАН и НЯМА да УПРАВЛЯВА ! АБСОЛЮТНО НЕИЗБЕЖНИ СА друтите 2 ! ГЕРБ отиват НАДОЛУ ! АТАКА отива НАГОРЕ ! Ако мислите обратно , тиквета простички и ТЪПИ ИДИОТИ , Палячото да насрочва бързо избори ! Ще ви докажем , че сте МАЛОУМНИЦИ ! САМО ВОЛЕН !
Красимир

2014.10.29 | 23:00

15
Не ми е ясно какво е това дясно управление, ляво управление, дясно центриско управление. Само мие ясно, че и при ляво и дясно ни крадът еднакво. Само, че при лявото крадене е по замаскирано, докато при дясното си е съвсем явно крадене, а герберското крадене си беше чисто мутренско крадене.

2014.10.29 | 22:39

5
Ми като не ти е ясен политическия спектър не се изказвай неподготвен под политически новини. Ставате за смях.

2014.10.29 | 22:59

12
Борисов крайно време е да спреш да угаждаш на всички и да направиш правителство само от ГЕРБ.Който го подкрепи подкрепи.Колкото изкарате толкова но поне няма да продадеш вота на гласувалите за ГЕРБ а и ако наистина свършите поне половината от точките които предлагахте при преговорите значи ще сте си изпълнили поне 50% от задачата..

2014.10.29 | 22:59

14
Да направи бе , да направи само от ГЕРБ правителство Борисов , ама има един ГОЛЯЯЯЯЯЯМ CUR в гъза си и не може да седне в премиерския стол !

2014.10.29 | 22:59

13
БОРИСОВ АКО НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО САМО ОТ ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАН ТОЧНО СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА. ОТ ГЕРБ И РБ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини