ГЕРБ оглави две временни парламентарни комисии

  • 29 октомври 2014 10:16

  • 2164
  • 1
ГЕРБ оглави две временни парламентарни комисии
© Булфото

Парламентът създаде временна комисия по бюджет и финанси. За неин председател беше избрана Менда Стоянова от ГЕРБ. Комисията се състои от 20 народни представители - седем от ГЕРБ, по трима от "БСП лява България" и ДПС, по двама от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и по един депутат от ПГ "Български демократичен център", "Атака" и АБВ.

От ГЕРБ във временната комисия влизат още Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, Делян Добрев, Диана Йорданова, Димитър Главчев, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Владислав Николов. Представителите на "БСП лява България" са Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски, на ДПС - Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас. В комисията влизат още Димитър Танев и Корман Исмаилов от Реформаторския блок, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Емил Димитров от Патриотичния фронт, Георги Ковачев от "Български демократичен център", Николай  Александров от "Атака" и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от АБВ.

Временната комисия по бюджет и финанси се избира в срок до създаването на постоянна комисия.

Като първа точка за петък в седмичната програма на Народното събрание е предвидено представяне на доклад на Временната комисия по бюджет и финанси по доклада на БНБ за събитията и предприетите действия, свързани с КТБ и ТБ "Виктория" ЕАД.

За председател на временната парламентарна комисия по правни въпроси бе избран Данаил Кирилов от ГЕРБ. Временната комисия ще работи до избора на постоянни комисии на Народното събрание /НС/. Тя ще разглежда и изготвя доклади за първо и второ гласуване по законопроекти като водеща, както и доклади по проекти за решения, доклади и отчети на други институции, постъпили в НС.

ГЕРБ участва в комисията със седем депутати. БСП и ДПС имат по трима членове, Реформаторският блок /РБ/ и Патриотичният фронт  /ПФ/ - по двама, а Българският демократичен център /БДЦ/, "Атака" и АБВ - по един народен представител.

Членове на ГЕРБ освен председателя са и Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Добромир  Проданов и Свилен Иванов. БСП ще бъде представяна от Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, а ДПС от Четин Казак,  Хамид Хамид и Митхат Метин. Представители на РБ са Петър Славов и Димитър Делчев, а на ПФ - Християн Митев и Емил Димитров. Член на комисията от БДЦ е Явор Хайтов, от "Атака" - Явор Нотев, а от АБВ - Кирил Цочев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2164 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.10.29 | 14:10

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Помни Българино помни, иначе лошо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини