Димитър Танев е зам.-председател на България на гражданите

  • 18 октомври 2014 16:31

  • 2395
  • 0
Димитър Танев е зам.-председател на България на гражданите
©

Димитър Танев беше избран днес за зам.-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ). Това стана на конгрес в Стара Загора. Там Националният съвет на партията гласува това решение. Другият зам.-председател остава Найден Зеленогорски, съобщава пресцентърът на ДБГ.

Танев беше избран на изборите на 5 октомври за депутат от Стара Загора, а впоследствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на "Реформаторския блок" за консултациите с ГЕРБ за съставяне на коалиционно управление.

Уставът на партията допуска още двама зам.-председатели, а имената им се очаква да бъдат предложени в впоследствие от лидера на партията Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, се посочва в съобщението.

ДБГ е решило да удължи срока за вътрешнопартийния референдум за участие в управлението по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас.

Досега над 70 % от структурите са се включили в допитването, като са отговорили на въпросите дали са съгласни "Реформаторският блок" да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент и с кои партии.

На заседанието станало известно, че представители на "Реформаторският блок", сред които Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Бисер Манолов от ДБГ, ще се срещнат следващата седмица със служебния финансов министър за изясняване параметрите на предложението за актуализация на бюджета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини