Найденов: Светлана Боянова не е виновна

  • 20 май 2011 13:14

  • 1285
  • 0
Найденов: Светлана Боянова не е виновна
©

Няма нарушения на заместник-министър Светлана Боянова, сочат предварителните данни от проверката на Инспектората към Министерство на земеделието и храните. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на брифинг в парламента.


"Предварителните данни по този казус, който се разследва са, че няма нарушения, но в крайна сметка докладът е до министър-председателя, нека той да прецени", заяви той.


Министър Найденов уточни, че става дума за проверка на предназначението на земя, която е трета категория. Законът за опазване на земеделските земи е приет на 11 май и още не е обнародван. Проведено е заседание на международната комисия с представители на почти всички министерства, синдикати и браншови организации. Законът, на който няма нарушение, защото все още не е обнародван, и предвижда министърът да има последната дума при промяна на предназначението на земеделска земя, когато става въпрос за над 50 дка.

„На това заседание тя дори не е присъствала, просто е подписала уведомителното писмо в качеството си на зам.-министър. Това го знам към момента и ще докладвам на премиера”, посочи министър Найденов.

„Според проверката, която извърши Инспекторатът на министерството, нарушение няма, докладът е до премиера и нека той да прецени дали има нарушения”, каза още той.

На въпрос - дали той също не е разследван, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на заяви: Нямам притеснение за себе си в момента извършваме проверка на заместник-министър Светла Боянова, така че, когато запозная премиера с тази проверка, той ще бъде този, който ще прецени дали ще й иска оставката или не.

Оценката за заместник-министрите се дава от премиера, категоричен бе Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Министър Найденов заяви, че сигналът срещу Боянова е изпратен от ПГ на ГЕРБ от депутати от Търговишкия избирателен район.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини