Депутат от ГЕРБ издал зам.-министъра Светлана Боянова

  • 20 май 2011 12:47

  • 809
  • 0
Депутат от ГЕРБ издал зам.-министъра Светлана Боянова
©

Предварителната проверка по отношение на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова не показва нарушения. Това заяви министър Мирослав Найднов в кулоарите на парламента.

Докладът от проверката на инспектората вече е изпратен до премиера Бойко Борисов. Стана ясно, че срещу Светлана Боянова бе изпратен сигнал за замяна на земеделска земя 3 категория за фотоволтаици. Найденов посочи, че сигналът е от депутата на ГЕРБ Лили Боянова, която е от Търговищки избирателен район и е изпратен лично до Бойко Борисов.

Земята се намира в търговищкото село Буховци, като статутът й е променен от земеделска в такава за изграждане на соларен парк. Имотите се намират в първи масив в землището на селото.

Коментира се и фактът, че земите се намират в непосредствена близост до главния път Варна - София, където след време ще минава автомагистрала "Хемус", както и това, че са до летището, което е възможно да заработи отново.

На 20 април междуведомствена комисия е решила да бъде заменена въпросната земя. Над 20 човека от различни ведомства участват в тази комисия, а Светлана Боянова е неин председател.

На въпросното заседание заместничката на Мирослав Найденов не е присъствала, а само е подписала решението. Законът за забрана на замяната на земеделска земя е приет на 11 май и още не е обнародван, подчерта Мирослав Найденов.

Ще докладвам на премиера, когато се върне от чужбина, допълни той.

Независимо обаче какво ще се случи с Боянова, обмисля се да се назначи още един заместник на Найденов с ресор Усвояване на еврофондовете. В момента именно тя отговаря и за усвояването на европарите.

По повод съдбата на шефката на Селскостопанска академия Светла Бъчварова, министърът не пожела да каже какви са точно нейните "прегрешения". След като Сметната палата представи окончателния си доклад, Найденов ще поиска да бъдат проверени всички поделение на академията. Министърът вече има няколко предложения кой да заеме поста на Бъчварова.

Последвайте канала на

809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини