Станишев: Ресорът на Кристалина Георгиева е безспорен успех

  • 11 септември 2014 17:09

  • 3043
  • 33
Станишев: Ресорът на Кристалина Георгиева е безспорен успех
©

След като вчера бяха обявени съставът и разпределението на ресорите в новата Европейска комисия, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС), заяви: "ПЕС получи осем ключови ресора, в сравнение с предишната комисия, когато бяха шест. Eврокомисарите-социалисти имат всички качества, за да развият потенциала на тези ресори. Трябва да им бъде дадена политическа свобода да осъществяват прогресивни политики", съобщи пресцентърът на БСП. Станишев, който е и член на Европейския парламент, посочи още, че ще работи заедно с председателя на Групата на социалистите и демократите в ЕП - Джани Питела за подготовката на изслушванията на кандидатите за комисари в ЕП.

ПЕС приветства назначаването на Франс Тимерманс за първи заместник-председател на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, което ще осигури силна позиция на партията във всички сфери на дейност на Комисията, както и на Федерика Могерини за Върховен представител по външната политика.

"Голям успех за нашето политическо семейство в борбата за рестартиране на буксуващата европейска икономика е назначаването на френския социалист Пиер Московиси за комисар по икономическите и финансови въпроси, от когото ще се очакват най-важните мерки за възстановяване на растежа на икономиките, конкурентноспособността и повишаване на заетостта."Останалите петима еврокомисари от семейството на ПЕС също получават важни портфейли. Корина Крецу поема контрола над регионалната политика, основен инструмент за преодоляване на неравенството в Европа. Кармену Вела ще има отговорността по опазването на природните богатства, като комисар по околната среда.

Невен Мимица ще бъде комисар за международно сътрудничество и развитие, Марош Шефчович - по транспорт, а Витенис Андриукайтис ще бъде отговорен за здравеопазването - приоритетен за социалистите сектор, където предстоят още много реформи - както в Европа, така и в България.

Еврокомисарите-социалисти ще определят политическия курс на Европа през следващите пет години, водени от волята на гражданите за промяна, изразена на изборите през май. Те ще работят също за поставянето на социалния диалог във фокуса на политиките за заетост, така че да се създават качествени работни места, които позволяват достоен стандарт на живот.

"Това, което очакват гражданите от нас след изборите, е да върнем Европа обратно на пътя на икономическия растеж и еврокомисарите от семейството на ПЕС ще използват получените ключови икономически ресори, за да направят това", заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. По фумите му получените от ПЕС ресори са изключително важни и за България, особено регионалната политика, където са голяма част от европейските средства и оперативните програми. "Ще разчитаме г-жа Крецу да спомогне за преодоляване на икономическите различия между регионите в Европа", каза още той.

"Поздравявам г-жа Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за поверения важен и престижен ресор в новата комисия. Това е безспорен успех за страната ни" , заяви лидерът на ПЕС. По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург следващата седмица, той ще участва в среща на всички български евродепутати с Георгиева, на която ще постави въпроси по приоритетни за ПЕС политики и тяхното финансиране през мандата на новата Комисия - реиндустриализация, растеж, заетост, образование,
здравеопазване, околна среда, външна политика и др. "Следя с тревога развитието на преговорите по бюджета на ЕС за 2015 г. и предложените от Съвета съкращения по политики, свързани с възстановяване на икономиката, конкурентноспособността и работните места, като изследвания и иновации. Ето защо, очаквам с нетърпение разговора с г-жа Георгиева", заключи Станишев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3043 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2014.09.13 | 10:34

6
KADE E XOMOSEKSUALNIA BOIKO TURSKATA PAZAVRETINA

2014.09.18 | 08:45

33
Обърни се и виж, набутал ти го е!
Емигрирайте!

2014.09.17 | 15:50

23
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
t1

2014.09.18 | 08:45

32
Ходи да правиш теманета на вожда си сидер ага(нарочно името на това ненормално говедо е с много малка буква което отразява отношението на повечето нормални хора към този ИДИОТ) бе лумпен.

2014.09.17 | 15:52

31
i VOLEN SIDEROV tarsehe imunitet ama ni go ogria ti i mestan mu ibahte mamata utrepahte ,,ataka,, sega boiko mu e vimoven boiko borisov mu sral v gahtite
BOIKO E KRADEC I YBIEC

2014.09.13 | 10:35

8
KURVIZKE OMRAZNA LI TI DA TE ZUKAT SAMO TURCI DETO S BOIKOYGLY ZAEDNO XODITE---ISKA TI SE GOTIN PIZ KATO VOLEN TI MRASNA MARSHO XODI DA SE PREGLEDASH ZA SPIN---XAXAXAAAAA

2014.09.17 | 15:52

30
Той,Станишев казва,че с нетърпение чака срещата с г-жа Георгиева,за да ѝ зададе въпросите си.Ама не казва,че ще ходят при г-жа Георгиева,ами говори за въпросите.Този мишок,на всичките длъжности на които е попаднал и заемал е вършил манипулации.
Чепа

2014.09.17 | 15:52

29
Разхожда се Станишко из планината и стига до една пропаст: - Сергейййй- провиква се лидера на ПЕС към пропаста, а ехото му отговоря: - Гейййй, гейййй, гейййй.........

2014.09.17 | 15:51

28
Браво станишев, кажи го на малоумниците от атакалийкс!
един

2014.09.13 | 10:33

3
Е няма няма и да се роди друго такова ГОВЕДО

2014.09.17 | 15:50

27
ами няма, ще има и други еврейски говеда, породата такава

2014.09.17 | 15:50

26
Kakvo raboti sergei?

2014.09.17 | 15:50

25
БЕЗСПОРЕН ЕВРЕИН НЕКАДЪРНИК

2014.09.17 | 15:50

24
stanihev zaslujava nagrada da se vpisva v ucebnicite kato unihtojitel na BSP posledniiat voivoda poslednoto praviteltvo na bsp, bravo OTVRAT SI ama bvavo i ataka utrepa

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини