Плевнелиев: Олигарсите в България са пристрастени към държавните пари

  • 12 август 2014 10:06

  • 2590
  • 0
Плевнелиев: Олигарсите в България са пристрастени към държавните пари
© Булфото

Нашите олигарси са пристрастени към държавните пари, обяви в интервю за "Файненшъл таймс" президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, цитиран от БТА.

Според президента могъщите олигарси и политиците разчитат твърде много на публичните фондове. Държавният глава призовава да се въведе ред в търговете за енергийни и инфраструктурни проекти. "Като президент аз съм разочарован, че много решения за (държавни поръчки), по-конкретно за големи инфраструктурни проекти, са взимани без достатъчно прозрачност и при затворени врата", заявява той.

Плевнелиев е коментирал, че служебното правителство ще има за приоритет да подготви законодателството по въвеждането на електронни услуги, които да бъдат приети от следващите управляващи.

Президентът е коментирал и големите енергийни проекти, както и казусът е КТБ. "Проектът "Южен поток" ще остане замразен докато Европейският съюз извърши проверките си по започналата наказателна процедура и ще започнем строителството едва, когато Еврокомисията даде зелена светлина за това, независимо колко време ще отнеме това", посочва още Плевнелиев. Корпоративна търговска банка ще остане затворена поне до октомври докато международните одитни институции проверят финансовото й състояние, посочва още държавният глава.

"Централната банка и прокуратурата ще получат международна подкрепа, за да разкрият всичко за състоянието и случилото се в банката включително да се провери веригата от офшорни компании, свързани с институцията, от началото до края", посочва Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2590 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини