Близнашки: БСП е партия на олигархията

  • 11 март 2014 09:13

  • 3557
  • 21
Близнашки: БСП е партия на олигархията
© Булфото

ГЕРБ участваше изключително активно в тази подписка. Но ние не делим подписите по партийни цветове, защото всеки подпис е подпис на свободен български гражданин, който открито заявява своята позиция. Работиха и партиите от Реформаторския блок, и Протестна мрежа, и Ранобудните студенти. Няма нищо странно, не можеш да събереш подписи без подкрепата на основните политически сили в страната. Никой не интригантства по тази тема. Това са опити да се компрометира подписката с късна дата, но няма как да стане.

Това каза в интервю за БНР проф. Георги Близнашки, председател на Инициативния комитет, който вчера внесе подписката за свикване на референдум. "Като има съмнения, да дадат доказателства. Някакъв екземпляр на не знам чия си издръжка обявява, че има съмнения – всеки може да има съмнения, но трябва да сложи на масата доказателствата. Хора, които не смеят да си покажат носа отвъд металните заграждения на Народното събрание, разсъждават по темата къде и как са събирани подписите – абсурдно е. Опитът да се насъскат институциите, да им се внушава, че има едва ли не някаква мистерия около тези подписи, е нещо абсолютно неприемливо. ГРАО ще си извърши проверката, както винаги досега. Но такива като Борислав Цеков нямат право да бърникат из подписките с мръсните си пръстчета, защото ще извършат престъпление и ще влязат в затвора, защото става дума за личните данни на български граждани и никой няма право да упражнява някакъв псевдограждански контрол", каза още Близнашки.

Относно казаното от представители на ЦИК, че е малка вероятността да се проведат евровот и референдум заедно, Близнашки коментира: "Ние знаем, че е минимална тази възможност. Не е необходимо някакви там екземпляри, назначени от не знам кого си, да ми обясняват на мен – професора по конституционно право, за какво става дума. Събрахме тази подписка в изключително кратки срокове, за да дадем възможност на Народното събрание да се съобрази с желанията и очакванията на българските граждани. Ние апелираме към здравия разум. А иначе глупостта в България е вездесъща. Най-вероятно ще отклонят, но ние бяхме длъжни да го направим". Проф. Близнашки категорично подчерта, че зад президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното стоят стотици хиляди български граждани. "Това е сериозният факт. Всичко останало са провокации на всевъзможни тролове от най-различни партийни цветове. БСП е партия на олигархията, това е партия за частна употреба", каза в заключение проф. Близнашки.

Вижте и вчерашното внасяне на подписката с искане за референдум.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3557 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
безпартийна

2014.08.12 | 13:48

21
Искам да го попитам този професор с" висок" морал не беше ли довчера на хранилката на същата тази партия.И сега пък акъла ти толкова,колкото и морала ,поне се скрий от хорските очи,но продажниците,лапачите,кариеристите са явно точно такъв тип като теб професоре.Сега къде се насочваш,където има келепир ли.Нещастници разни.И ти си мислиш,че имаш моралното право да си съдник.Господ да ги съди такива като теб.
Наско

2014.08.12 | 13:46

20
Това си е истина, в която никой нормално мислещ човек не се съмнява. Те и затова така здраво стискат властта. Не че някога са я пускали. Целта им е абсолютно егоистична - да опазят това, дето са го откраднали. Нямат страх от Бога, защото са атеисти. Нямат срам от хората, защото са без морал. Лъсна им и популизма, и фасадната демокрация, и "роднинските връзки". Октоподът може да бъде озаптен само с общия правилен ход на изборите. Най-сетне истината трябва да се проумее. Това е изходът. Пазете се от популизма на коалицията, от хамелеони като Бареков и подобните на него, дето години наред купуват и продават България и децета ни, без да ни питат и без да се интересуват от нас.

2014.08.12 | 13:46

19
г-н Близнашки ми се вижда нормален, честен и кадърен човек. Затова ли го изключиха от бсп?

2014.08.12 | 12:46

18
Всичките партии са на богаташи олигарси , с изключение на АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! ДОЛУУУУУ ГЕРБ , БСП , ДПС !
АГЕНТ ГО

2014.03.31 | 00:01

17
РАЗКАЖИ НИ ПОВЕЧКО НЕ СЕ СТИСКАЙ!!

2014.03.13 | 20:43

16
дрът бояджия
Lyubo Angelov

2014.03.13 | 20:43

15
И нашата партия УТАЙКА (ЮРУШ) е олигархична.
замислен!

2014.03.13 | 20:43

14
Докато те храниха в БСП мълчеше! Като те изгониха...олигархична! Как да ти вярвм, АЗ, обикновения човек????

2014.03.11 | 22:10

4
Прекалено си обикновен, живей си живота и остави другите, които ти възлагат задачите да мислят.
bond

2014.03.13 | 20:42

13
tozi tip s poratchka ot pozitano prozira ot vsiakade. studentite go naduchicha no toi si opravdava sredstvata. niamach nikakav chans g - n blizaltchev

2014.03.13 | 20:42

12
Няма разлика между различните управляващи досега ! Всичките си осигуряват богат живот , а на народа мизерия ! Техните увеличения на заплати са по 500 лв ., а за народа 5 лв . !!! Убийци ! Крадци и бандити ! САМО ВОЛЕН и АТАКААА !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини