Депутат от БСП: Преди оставките в ДФ "Земеделие" трябва да се подпишат 2000 договора

  • 10 юли 2014 11:54

  • 2287
  • 4
Депутат от БСП: Преди оставките в ДФ "Земеделие" трябва да се подпишат 2000 договора
©

На брифинг в парламента от ГЕРБ предупредиха, че конфликтът между Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" ще блокира процеса по прилагане на общата селскостопанска политика за новия програмен период. Председателят на комисията по земеделие в Народното събрание и депутат от БСП Светла Бъчварова пък заяви, че преди оставките във Фонд "Земеделие" трябва да се подпишат договорите по програмата за развитие на селските райони.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри от ГЕРБ, член на Земеделската комисия в парламента, призова всички във Фонд "Земеделие" да подадат незабавно оставка, за да не се стигне до блокиране на средствата за подпомагане на земеделските производители. "На практика е блокирана изцяло работата на Фонд "Земеделие" в момент, който е най-важен за страната по повод определянето на националните политики и вземането на решения за тяхното прилагане на директни плащания. Крайният срок е първи август, а такова решение все още няма. Програмата за развитие на селските райони не е одобрена единодушно от земеделския сектор. Очевидно става управлението в полза на някакви лични партийни интереси, но ние не използваме земеделския в конкретния случай. Задължително оставките, които се искат, да бъдат дадени и да се управлява секторът от хора, които ще го управляват за земеделците", категорична бе тя.

Светла Бъчварова коментира пред журналисти в парламента, че преди оставките във Фонд "Земеделие" трябва да се подпишат договорите по програмата за развитие на селските райони. Бъчварова призова това да стане в най-скоро време. "Не ми харесват тези противоречия, защото земеделските производители не се чувстват и те много комфортно. Притесняват се като цяло! Искам да подчертая, че е спешно подписването на около 2000 договора от ръководството, което е в момента на Фонда. Това са мерки, които са финализирали обработката на документите и трябва да приключи финализирането на подписването на договорите и отделно да стартира приемът на държавните помощи. Това ми се иска да се случи, ако може, от днес до края на седмицата.Прекаленото вторачване в лични претенции едни към други на Фонда, към министъра и обратно, на мен лично не ми харесва и трябва да се преодолее", подчерта тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2287 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Филолог

2014.07.11 | 20:41

4
Синонимите на герб са корупция, ронлив асфалт, дефектни мостове, шуро- баджанащина и т.н.

2014.07.11 | 10:34

3
Комунистите в Белене, да си организират затвора по комунистически!!!

2014.07.11 | 00:33

2
Системата ви е скапана бе изроди, как може министри и служители в оставка да подписват договори??? Логика има ли?
Обратно

2014.07.11 | 00:33

1
Нямат значение законите. Има значение ГЕРБ да се върнат и да продължават да крадат

Добави коментар

Водещи новини