Премиерът привика на спешна среща Греков и шефовете на ДФ "Земеделие"

  • 07 юли 2014 11:48

  • 1705
  • 2
Премиерът привика на спешна среща Греков и шефовете на ДФ "Земеделие"
© Булфото

Премиерът привика на спешна среща земеделския министър и шефовете на Държавен фонд "Земеделие”. Преди дни Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по и Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти за еврофинансиране. Шефовете на фонда пък обвиняват Греков в умишлено провалени процедури, заради които има опасност до хората да не стигнат 4 милиарда лева от еврофондовете.

Конфликтът стана явен преди няколко дни, когато министър Греков поиска оставката на цялото ръководство на фонд "Земеделие". Причината - оплаквания от работата на фонда и забавени плащания.

Междувременно има риск за плащанията по над 900 проекта за земеделските производители и за общините. „Затова става въпрос. Не толкова за оставките. Оставките ще дойдат - без значение на единия ли са или на другия. Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам”, коментира преди срещата Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

"Събрахме се, имаше кворум. Уговорихме се с колегите - след като станат ясни точните ангажименти на членовете, отново да се съберем тази седмица и да решим въпросите, които са се натрупали", казва и Мирослав Николов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1705 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ултиматумът на народа.

2014.07.08 | 11:20

2
Бойко първата ти работа е да вдигнеш заплатите ,от там ще се вдигнат осигуровките ,от там и парите в хазната.Не вдигнеш ли минималната заплата на 450 евро народа пак ще те изгони с камъни.

2014.07.08 | 11:19

1
Вдигайте заплатите защото не сме аборигени да живеем на полето без храна ,ток и вода.Който от частниците има пари той ще остане другите стават работещи.Нямал частника да оцелее мене пита ли ме някой аз как оцелявам.Ако си в Германия или Франция някой ще ги пита ли.Няма да има по сто фабрички а ще има една голяма която да плаща това е!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини