Преподавател в СУ: Кой сега ръководи БСП?

  • 24 юни 2014 14:58

  • 2522
  • 5
Преподавател в СУ: Кой сега ръководи БСП?
©

В последните 25 години сме се нагледали на какво ли не в българската политика, но поне аз не съм бил свидетел на такъв акт, бих казал недостоен акт – един ръководител на партия не може по такъв начин да захвърли всичко и да бяга. Не ми е известен случай и в европейската политика – ръководител на голяма утвърдена партия да отиде депутат в ЕП. Това коментира в интервю за БНР доц. Александър Маринов – преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, относно решение на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да напусне поста на народен представител и евентуално да замине като евродепутат в Брюксел.

Имаме оставка на Янаки Стоилов. Възниква въпросът кой сега ръководи БСП, кой говори от нейно име, как се взимат решенията в тази ситуация. Чух изказвания на хора, които нито формално, нито реално политическо право имат да бъдат говорители на БСП. Как ще реагира БСП на тази ситуация, защото това е един срив, който тя не е преживявала дори в най-тежките първи години на прехода. Това е огромен удар за БСП, който ще има големи последици. Въпросът е как тази партия ще реагира и дали ще може въобще да си стъпи на краката или ще се разпадне, така че да обслужи други интереси, други цели. Виждате АБВ с какво злорадство коментират процесите. Не мога да си спомня друг политически ръководител от годините на прехода да е постъпил по такъв начин, заяви политическият коментатор.

Маринов подчерта обаче, че въпросът има и друг аспект – какво се случва в държавата. Напоследък всички, дори опозицията в парламента, спряха да говорят за избори. Само че е много трудно връщане назад след всичко обявено след КСНС при президента. Обществото се настройва за нови избори. Много се съмнявам, че по такъв наистина необясним и задкулисен начин могат да се третират натрупаните проблеми. Не забравяйте, че вече на масата са проблеми, които застрашават обществото – свързани с банковата система, енергетиката, приходите в държавата, външнополитически въпроси. Държавата не е на автопилот, тя е в ступор и това е много опасно, коментира преподавателят.

Доц. Маринов изтъкна също, че моментите на криза понякога дават шанс да се появят нови хора. Българската политика има нужда от нов тип ръководители и се надявам тази криза да бъде шанс такива хора да се наложат, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2522 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.06.25 | 10:23

5
БСП и ДПС ще бъдат поставени извън закона и обявени за терористични организации! Това е тяхната историческа роля!
кумуне

2014.06.25 | 09:35

4
тоя по какво преподава по история на бкп ...така ли бе шопар

2014.06.25 | 08:09

3
Че досега да не би да я ръководеше Гейчо -- всичко беше оставено на самотек !!

2014.06.25 | 08:09

2
MNENIETO NA RENEGATITE EDVA LI ZASYAGA NYAKOI

2014.06.25 | 08:09

1
друг път не е имало съсел в политиката

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини