АБВ: Лидерите в Македония да влязат в пряк диалог

  • 13 май 2015 09:50

  • 837
  • 0
АБВ: Лидерите в Македония да влязат в пряк диалог
©

Генерал Михо Михов представи позицията на АБВ във връзка със ситуацията в съседна Македония.

Парламентарната група на АБВ е изключително разтревожена от политическата ситуация в Македония довела до ескалация на напрежението сблъсъци, и тероризъм. Политическата криза в нашата съседка показва, че привързаността към върховенството на закона е единственият път за демократично развитие, случилото се в Куманово е печален пример как лесно може да се прерасне в насилие, каза Михов от парламентарната трибуна.

Силно се надяваме това да е единствен инцидент, посочи той и добави, че осъждат всички форми на екстремизъм и се обяви, че АБВ са за успокояване на обстановката в държавата.

Призоваваме властите и опозицията в държавата да се въздържат от езика на омразата. Лидерите на партиите да влязат в пряк диалог, призова Михо Михов.

От АБВ призоваха правителството на Македония да прекрати практиката на незаконно подслушване и натиск върху журналисти. Всички съседни  държани да се въздържат от намеса в нейните вътрешни работи и да застанат против всякаква сепаратистки идеи и опити за промяната на границите в региона.

Последвайте канала на

Нора Виткова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини