Първанов: Станишев абдикира от голяма част от своите задължения

  • 24 юни 2014 14:57

  • 3425
  • 5
Първанов: Станишев абдикира от голяма част от своите задължения
© Булфото

В събота на учредителната конференция на АБВ, ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог и ще търсим взаимодействие по националните приоритети. Този диалог ще се проведе с всички отговорни политически формации, защото България има нужда от национално единение в този тежък момент.

Това заяви на пресконференция Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, председател на АБВ. Той отговори на въпрос, дали след приемането на поста евродепутат от страна на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, АБВ ще участва в коалиционни преговори с БСП за предсрочните парламентарни избори. "През 1923 г. се провежда известното септемврийско въстание, в резултат на което тогавашната Българска комунистическа партия е разгромена, нейното ръководство се изнася във Виена, там създава задгранично бюро и чрез това бюро се ръководи партията в продължение на няколко години. Може би сега сме свидетели на една подобна историческа аналогия. Очаквам да видя съставът на задграничното бюро, знам поне още един човек, който ще бъде включен, но повече от двама там не са необходими. Що се отнася до това, дали може да се очаква оздравяване в резултат на днешния акт на БСП, в случая става въпрос за полуабдикация. Фактически той ще абдикира от голяма част от своите задължения по ръководството на партията и преди всичко по ръководството на предизборния процес”, допълни още по темата Първанов.

"Не може да правиш избори от Брюксел в България. Няма как да се случи това. Изборите означават ежедневна работа, дори чисто психологически искам да се поставя на мястото на хилядите симпатизанти на левицата, когато видят, че корабът е напуснат от този, който се именува капитан. Обикновено става обратното – капитанът напуска последен кораба”, каза още Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3425 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.06.25 | 10:24

5
Серж, ние те обичаме! Ела при нас на улицата, за да ти благодарим от сърце!... Грязен пор!

2014.06.25 | 07:47

4
Тоя казал ония рекъл,от глупости не се интересуваме.Лихвите в банките спъват развитието.КОГА ЩЕ ГИ СВАЛИТЕ?

2014.06.25 | 07:47

3
Гоце е лицето на корупцията. Какво стана с мезонета от Манджуков?
Гига Ранчин

2014.06.25 | 07:46

2
И ти имаш вина че ни насади начело това рядко лайно!
Nie

2014.06.25 | 07:46

1
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СЪЗДАДЕ КОМИСИЯ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕХОДА. СЪЩАТА ДА ПУБЛИКУВА ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ, КОИТО ОТ 1990 Г. СА ЗАЕМАЛИ ДЛЪЖНОСТИТЕ ПРЕЗИДЕНТ, ДЕПУТАТ, МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, МИНИСТЪР, ЗАМ.-МИНИСТЪР, НАЧАЛНИК НА ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ И ГЛАВЕН СЕКРЕТАР. ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ДА ИМ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА ЗАЕМАТ КАКВИТО И ДА Е АДМИНИСТРАТИВНИ ДЛЪЖНОСТИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини