Журналист: БСП има нужда от рестарт

  • 11 юни 2014 14:34

  • 1272
  • 5
Журналист: БСП има нужда от рестарт
©

БСП след поредната си изборна загуба, този път много неочаквана, очевидно има нужда от някакъв рестарт, който да я постави във възможно по-добра позиция за неминуемите предстоящи предсрочни избори.

Това заяви в интервю за БНР журналистът Теофан Германов. "Със сигурност един такъв рестарт, една такава кризисна ситуация, изисква повратливи решения, изисква опити за изненади, изисква опити за сменяне на дневния ред, но по мое мнение БСП направи две много големи грешки в този опит – така рязко да смени дневния ред, тъй като БСП е все пак партия на 120 години с много ясен устав, с много ясна система за взимане на решения, тя е колективна, а не лидерска. За партия като БСП е доста нетипично лидерът в рамките на 2 седмици да поставя два коренно различни подхода – единият миналата седмица за задължително гласуване, с идеята да има максимално участие, а 5-6 дни по-късно идеята за избори през юли, което неминуемо означава по-малко участие", каза още той.

"Тези две идеи бяха дадени, без да са обсъдени в легитимните партийни органи. БСП направи два много остри завоя – завои на 180 градуса на хлъзгав терен – единият е замразяването на практика или влошаването на отношенията с ДПС, които все пак бяха техен стратегически партньор. БСП скъсва или рискува да скъса отношенията си с основния си партньор, рискува да изпадне в една много неприятна изолация, тъй като се очертава коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Един завой на ДПС надясно би бил тежък удар за БСП и ще е много странно тя сама да го предизвика или подпомогне, за да постигне някакъв тактически временен резултат, коментира Германов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1272 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.06.11 | 20:03

5
БСП няма нужда от рестарт. БСП има нужда от забрана - като криминална организация.
Кр. Знамя

2014.06.11 | 20:03

4
БСП има нужда не от рестарт. Има нужда от прочистване! В тази партия нямат място милионери - Георги Кадиев, Гергов, Курумбашев, Станишев и още поне 10 от управителното тяло на тази партия нямат нищо общо със социализма. Като искат да си направят друга партия и жените им да ги спонсорират. Тази партия е на хората, които се трудят, мъчат да преодолеят кризата, да задържат жизненият си минимум поне до долния праг на европейския. Сит на гладен не вярва, а и да вярва не си дава бохчата. Докато тези " другари" не се махнат от тази партия" нито аз, нито много други като мен, няма да започнат да гласуват за нея. Очевидно е , че ни трябва друга партия докато вие сте окупирали нашата. Май е най-добре да си направим нова, защото и АБВ е от същите елементи. Никакви избори няма да Ви спасят Станишевчета. Като тъпчете на едно място само затъвате в блатото до което ни докарахте!

2014.06.11 | 20:03

3
Червени педерасти! Смърт за вас, Народни предатели!

2014.06.11 | 20:03

2
Дивото зове! И нашата управляваща глутница откликва. За тях „Южен поток“ е като пълнолуние през нощта. Не могат да му устоят. Обърнали са глави към него, навирили са муцуни и вият. „А-у-у! Какъв хубав проект!“, „А-у-у! Колко безопасен и полезен за България!“, „А-у-у! А-у-у! Без него ще пропаднем!“

2014.06.11 | 20:03

1
Или сте демократи, или сте слуги на диктатор. Или служите на България, или на Кремъл и Газпром. Определете се най-после. С раздвоеното си поведение все по-хилави ставате, а нещастният ви и объркан електорат хем гласува комично, хем намалява бързо и сигурно.

Добави коментар

Водещи новини