Румен Овчаров: БСП да не се оправдават с ланския сняг

  • 04 юни 2014 16:50

  • 4668
  • 5
Румен Овчаров: БСП да не се оправдават с ланския сняг
© Булфото (архив)

Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в заяви, че не приема опита на левицата да обвини министрите и правителството за загубата на БСП на евроизборите. В интервю за Дарик дългогодишният зам.-председател на партията, който сега не е част от оперативното й ръководство, подчерта, че една от големите грешки на БСП в кампанията е била, че се е състезавала на терена на популизма с корифеи в тази област като Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва.

Овчаров не скри изненадата си, че ръководството на партията опитва да прехвърли отговорността за изборната загуба на правителството. „Честно казано не очаквах. Това ми дойде малко прекалено, просто защото допреди 15 дни основният рефрен, който се повтаряше, бе, че БСП е изпълнила 80% от предизборната си платформа, защото правителството е решило една купчина социални проблеми. И сега изведнъж се оказва, че тези неща са ги решили някои хора, които никой не ги е припознал. По-интересен е въпросът дали ръководството на партията припознава тези министри, дали то поема отговорност за това кой, как и по какъв начин определи една, втора или трета фигура да заеме съответния пост. Не можеш хем да искаш да е програмно правителството, хем да искаш то да ти изпълнява програмата, хем накрая да кажеш: „Абе те тия пък кои са?! Никой не ги припознава", заяви той.

На въпрос кои са виновните, „разглезени" министри, които са довели до тази загуби, той заяви, че не приема тезата - министрите да са виновни за поражението. „Тъй като вече попривършиха другите виновници, няма го Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, няма го Петков, Първанов, а всъщност те пак са виновни; структурите и те до известна степен са виновни, само че пак не казваме кои структури... Има един американски икономист - Филип Котлър, който казва: „Когато идва силен вятър, едни търсят ограда, други правят вятърни мелници". В БСП очевидно се утвърждава практиката да търсят оградата, да отмине бурята, снишаване, но ми се струва, че този път правим една много сериозна грешка - и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и нашите кандидати за евродепутати, направиха всичко възможно. Те и Сергей изровиха земята, въпреки това резултатът е този. Това налага малко по-сериозно замисляне, а не оправдаване с ланския сняг. Вече става дума за диагноза", допълни Овчаров.

БСП няма време, защото е нужно да демонстрира промяна преди едни предсрочни парламентарни избори, коментира още Овчаров. Той подчерта, че ресурсът на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като ръководител и авторитет намалява все повече и повече и сега лидерът на БСП трябвало да поеме отговорността за обновяването на партията.

„Не знам дали Сергей разбира, че не ме правят добра услуга тези, които сега в момента отново са на барикадата, за да го защитават. Ако Сергей не стане инициатор на обновлението на партията, не просто промяна, а обновление, което трябва да започне от ръководството на партията, чрез вътрешнопартийни избори, чрез вкарване на млади хора в партията, аз не мисля, че оставката трябва да бъде продукт на някаква емоция. Но вече ситуацията не е същата. Свежият ресурс, който Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, като президент на ПЕС, от който и БСП, и държавата, имаше нужда, сега вече не мисля, че този потенциал е толкова голям. Това разгърдване на ризите в момента нали разбираме всички, че до голяма степен спасява собствените столчета и позиции. Тези, които защитават в момента Сергей Станишев", коментира Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

На въпрос дали чакаме да се реши евросъдбата на Станишев, Овчаров обясни, че вероятно е и това, но не бива да се губи времето.

„Не бива да се губи времето, защото не е известно кога ще бъдат следващите избори. БСП, за да демонстрира тази промяна, има нужда поне от три или четири месеца, а ако се наложи да имаме избори наесен... Не искам да му давам съвет кога му е времето, но е добре да се вземе предвид този факт. Оттук нататък неговият ресурс като ръководител и като авторитет в България ще намалява все повече и повече. Няма много време. Сега, според мен, трябва да поеме отговорността на лидер, който мисли за партията, държавата", каза още Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4668 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Nick

2015.05.01 | 21:48

5
С две думи всички в К за Б /Клуба за Бисексуални/, сте ЛАИЦИ. Не се интересувате, че народа в България ви би шута. А се интересувате с кай и как да го прилъжете.
Съветник

2015.05.01 | 21:48

4
Брато, достатъчно си награбил. Умен човек си. Не ти ли е ясно, че трябва да изчезнеш, да се гушнеш парете и да си намериш друго занимание. Вземи пример от Муравей Радев. Никой не го гони, не го псува и не се интересува от него. Дои си човека келепира и се кефи. Това е пример, който ти бе трябвало да имаш предвид. Помисли.
Осман Хасан

2015.05.01 | 21:48

3
Булгариа триабва са стане турска провинция зада се оправи!Бес турциа сте за никъде булгари!
Осман Хасан

2015.05.01 | 21:47

2
И се научете дапишете грамотно!Та аз дори пиша по грамотно от вас!

2015.05.01 | 21:47

1
ВИЕ СТЕ ПОПУЛИСТИТЕ, НЕ Е БОЙКО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини