Меглена Кунева: Борисов мести като пионки всички около себе си

  • 09 септември 2011 17:04

  • 3849
  • 19
Меглена Кунева: Борисов мести като пионки всички около себе си
© Булфото

Девети септември е черна дата за България - така гражданският кандидат за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отговори на въпрос каква оценка би дала за събитията, белязали днешния ден през 1944-та година.

По време на традиционния петъчен видео-чат, който тази седмица се проведе от Любимец, Кунева заяви, че в исторически план свързва днешната дата с началото на потискането на свободата. По думите на гражданския кандидат-президент, в наши дни отново ставаме свидетели на опит за подмяна на свободата с насаждането на страх в хората. Кунева коментира, че е срещнала много страх в очите на хората, с които се е срещнала по време на националната обиколка. „Притеснена съм за всеки един човек, който с месеци и дори с години е без работа, за тези хора, които са болни и нямат средства за лечение, за ромите, които нямат никакъв шанс да получат образование или да научат занаят" посочи Кунева и допълни, че „на всяка крачка е срещала разединение в обществото".

„Министър Плевнелиев има много несвършена работа като регионален и строителен министър". Така Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отговори на въпрос за кандидатурата на ГЕРБ за президент. Според нея е добре експерти да стават министри, но един експерт не e подходящ за президент, защото за този пост е необходим и политически опит. Гражданският кандидат за държавен глава изрази разочарование от състоянието на пътищата в региона и по-конкретно в района на Симеоновград, където бе на посещение в четвъртък. По думите на Кунева кандидатурата на Плевнелиев е показала още, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г „движи като пионки всички около себе си".

На въпрос как ще коментира опитите на кандидатите на двете най-големи политически сили да се припознаят като основни опоненти, Кунева заяви, че точно в това се изразяват и партийният монопол, който чрез всяването на страх се стреми да запази статуквото.

„Днес партиите изчисляват как могат да бъдат в коалиция на следващите избори, как да търгуват подкрепата за определен кандидат за кмет, за да се разпредели кой къде да спечели. Ние или ще направим промяна, или трябва да останем в плен на партийните интереси", коментира гражданският кандидат. Тя посочи още, че партиите имат своето място в парламента, но партийният монопол в изборите за президент е вреден за демокрацията.

По повод изказването на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, че два пъти я е побеждавал на избори, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 напомни, че това са били пропорционални листи и тя лично е успяла да вкара четири депутата от двете листи, които е водила в Русе и Перник. „Спомням си, че на първия плакат на г-н Калфин пишеше, че е съветник на Георги Първанов", припомни още Кунева. „Не бих искал президент, който бие жени и се гордее с това", допълни и кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов.

Включването на България в Шенген, само в частта на въздушните граници Кунева определи като неуспех за страната ни. „Досега страните са били приемани изцяло в Шенген. Съжалявам, че България и Румъния трябва да търпят подобно унижение, да бъдат приемани „на части", каза още Кунева.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3849 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Борис

2011.10.25 | 14:18

19
Аз ще гласувам за нея!
гнусотник

2011.09.13 | 14:51

17
Да и го дам в кривата дзурла на тази мърша гадна курвенска!
ohu-bohu

2011.09.13 | 14:52

18
Никога няма да забравя,когато я избраха за еврокомисар,как Бароузо я хвана за мършавия задник.Справка-има го на видео!
plamenp59

2011.09.11 | 11:22

16
Това е факт.Партия в която няма друго мнение освен на лидера,това е ГЕРБ.И според мен това си е почти еднолична власт.Дори в БСП не е така.Опозиция има и в ДПС и в АТАКА.А думите на някой тук ме карат да се усмихвам.Кунева е червена снаха .Направи куп поразии .Но и кандидат президента на ГЕРБ ми червенее с миналото си на комсомолски деятел.То май само на червено никнат политици.
Хаха

2011.09.10 | 15:24

15
Защо Кунева не си призна какви ги втаса с Европейските фондове и не замълчиш?! Защо мамиш хората в очите с твоите полито-простотии?! Нормално ли е да организираш Евро фондовете така, че да не можеш да ги усвойш дори на 50 процента? Госпожо Кунева, ако бях на ваше място, досега да бях пил една студена вода и да се моля на Бойко за място в партията му, защото нито ще станете президент, нито ще сте в политическия елит по друг начин! Достатъчно грешки допуснахте, крайно време е да си ходите!
Елизабет

2011.09.10 | 15:24

14
Ти" добре" ни премести като с "йес", подписа за 3 и 4 реактор да се затворят.Само че твойте 6 цифрени доходи спрямо нашите , как ти изглеждат?
Пионката

2011.09.10 | 15:24

13
Борисов мести като пионки всички около себе си, каза пионката Кунева ...
Алексей Петров

2011.09.10 | 15:24

12
Бойко мести всички като пионки а всички местят Кунева....Представете си що за президент ще имаме ако гласувате за нея.

2011.09.10 | 15:24

11
Какви сте тъпаци всичките без 5... Нямате си усещане за слабоумие.

2011.09.10 | 10:40

2
Не пропускай апчиата, говнар, че пак са насра!!!
Пионката

2011.09.10 | 11:45

10
Борисов мести като пионки всички около себе си, каза пионката Кунева ...
Пионката

2011.09.10 | 11:45

9
Борисов мести като пионки всички около себе си, каза пионката Кунева ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини