Няма да има конкурс за кариерно израстване в МВР

  • 08 май 2014 21:06

  • 1803
  • 0
Няма да има конкурс за кариерно израстване в МВР
©

Няма да има конкурс за кариерно израстване в МВР. Това реши парламентът с приемането на второ четене на текстове от новия  закон за МВР. В сега действащия закон е записано, че и заемането на по-висока длъжност се предхожда от конкурс.

Назначаването на държавна служба в МВР ще се предхожда от конкурс, който се провежда при условия и по ред, определени с  наредба на министъра на вътрешните работи, приеха днес депутатите. Конкурс за назначаване на държавна служба в МВР няма да се провежда за дипломираните курсанти от Академията на МВР, както и за дипломираните курсанти от висши военни училища,  обучавани за нуждите на вътрешното министерство, ако отговарят на изискванията.

Конкурс за назначаване на държавна служба в МВР няма да се провежда за лица, които са държавни служители в службите за сигурност или за обществен ред, в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана" към министъра на правосъдието, ако отговарят на изискванията за постъпване на държавна служба в МВР. Срещу този текст възразиха от ГЕРБ и поискаха да отпадне, но предложението не беше прието. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. /ГЕРБ/ коментира, че служителите на ДАНС не трябва да  преминават без каквато и да е цедка в МВР.

Красимир Янков /Коалиция за България/ обясни, че философията на новия закон е да няма конкурси при кариерно развитие. Занапред  служителите от системата на МВР ще бъдат оценявани на база тяхната ежедневна работа, а няма да зависят от един конкурс,  посочи той. "Ако имаше конкурсно начало един пожарникар, физкултурник, щеше ли да стане главен секретар на МВР", попита колегата му Христо Монов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини