Емануил Йорданов: Новият закон за МВР не е нов

  • 07 май 2014 18:46

  • 2222
  • 2
Емануил Йорданов: Новият закон за МВР не е нов
©

Една от целите в новия закон за МВР е да се разграничат ясно функциите на главния секретар и министъра. С промените на главния секретар се прехвърлят много тежки и отговорни функции. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ бившият министър на вътрешните работи генерал Чавдар Червенков.

Това разграничение обаче трябва да е и физическо – т.е. главният секретар да не стои в кабинета на министъра, а в сградата в Симеоново, да се скъса физическата връзка и той да се занимава само с полицейска работа, а министърът – с политическа, коментира ген. Червенков.

По думите на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов някои от текстовете в новия закон за МВР са преписани едно към едно от стария. Законът въобще не е нов. Мислех си, че ще има един смислен дебат по промените, но така и не виждаме такъв. Не можеш да критикуваш един закон и да не влезеш в пленарна зала да защитиш тезите си, заяви Йорданов, визирайки ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2222 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.12 | 21:12

2
Партия „Атака“ – подметка на руския империалистически ботуш!

2014.06.12 | 21:12

1
Радио Ереван предаде от Кремълския народен статистически комитет имени Путина новината, че от утре насам Путин днес е бил с най-висок рейтинг.

Добави коментар

Водещи новини