Депутатите удължиха работното си време за трети път днес

  • 08 май 2014 19:57

  • 1072
  • 4
Депутатите удължиха работното си време за трети път днес
© Булфото (архив)

Парламентът удължи днешното си заседание за трети път - до 22.00 часа. Предложението беше направено отново от Коалиция за България и беше прието при прегласуването.

По-рано днес депутатите решиха да удължат работното си време до 17.00 часа, а след това - до 20.00 часа. Парламентът продължава гласуването на второ четене на новия закон за МВР.

Депутатите решиха за охрана на стратегически обекти от полицейски органи може да се сключват договори между МВР и заинтересованите лица. Договорите за охрана на стратегически обекти ще се сключват от структурите на МВР след разрешение на министъра на вътрешните работи.

В досегашният закон беше предвидена възможност за сключване на договори за охрана от полицейските органи, включително със сигнално-охранителна техника, на обекти, но без да се уточнява точно на какви.

Сега в новия закон депутатите записаха, че МВР може да сключва договори със заинтересованите лица за охрана, включително и със сигнално-охранителна техника, от полицейските органи на обекти, ползвани или собственост на държавна структура, която има функции във връзка с осъществяване на държавна власт; държавни недвижими културни ценности по смисъла на Закона за културното наследство; и обекти, ползвани или собственост на държавни музеи по смисъла на Закона за културното наследство. Договорите за охрана на изброените обекти ще се сключват след разрешение на Министерския съвет.

За охрана от полицейските органи на спортни състезания или други масови прояви, съпровождане на официални лица или товари, както и на други мероприятия или дейности с краткосрочен характер, може да се сключват договори между МВР и заинтересованите лица.

Приходите и разходите от горепосочените дейности ще се отчитат по бюджета на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1072 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.09 | 07:42

4
МНОГО сме ! САМО АТАКА ! ВОЛЕН = ОРБАН = 45 % !Гербомутренските идиоти имсейбамамата ! Днес ТАШЕВА ги направи на трески барабар с Мухльото ! Той си знае !
rossen4i4o

2014.05.09 | 00:50

3
досиетата нямали власт ? ама милиционерите имат

2014.05.09 | 00:50

2
gerb sa kurvi tovae
мими прасето

2014.05.09 | 00:49

1
другари не се зорете от работа никой не е забогатял

Добави коментар

Водещи новини